Moderna agenda: Bečić i Šaranović u opuštenom izdanju o ozbiljnim temama

0

Dvojica Demokrata, potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović odlučili su da ostave dobar utisak na svima dobropoznatog evropskog diplomatu Miroslava Lajčaka.

“Imao sam produktivan sastanak sa zamjenikom crnogorskog premijera Aleksom Bečićem u Briselu o korišćenju trenutnog momenta za evropsku integraciju. Uspjeh ambiciozne evropske agende Crne Gore u potpunosti zavisi od kontinuirane posvećenosti zemlje reformama, političke zrelosti i stabilnosti njene vlade” – napisao je Lajčak na mreži „X“

Miroslav Lajčak je bez sumnje bio fasciniran „kežual“ izdanjem dvojice Demokrata.

Bečić i Šaranović pokušavaju na sve moguće načine da pomognu državi da što prije postane članica Evropske unije, pa pribjegavaju i kreatvnijim pristupima kako bi fascinirali evropske zvaničnike.

Nego, pitanje je da li će ovakvi nastupi crnogorskih zvaničnika doprinijeti tome da EU diplomate ozbiljnije shvate napore naših institucija u ispunjavanju kriterijuma za pristupanje EU.

Da su prije 10-ak godina (kada su počeli pregovori sa EU), neki od DPS zvaničnika došli do ideje da na sastanke sa EU zvaničnicima nastupaju u „kežual“ izdanjima, možda bi Crna Gora odavno postala članica EU.

Međutim, šalu na stranu, neprihvatljivo je da potpredsjednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova ne poštuju dres-kod prilikom susreta sa diplomatama.

Susret sa Miroslavom Lajčakom i drugim diplomatama je susret u ime države Crne Gore i crnogorskih građana, s toga se nadamo da će gospoda iz Demokrata (i svakog drugog političkog subjekta koji je dio Vlade) ubuduće na ozbiljniji način pristupati sastancima koji su od značaja za državu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.