Vučić dva sata sa Makronom govorio o Kosovu: Objasnili smo poziciju Srbije po tom pitanju, položaj našeg naroda je nepodnošljiv!

0

Danas je poslednji dan koliko predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u zvaničnoj posjeti Parizu.

Između ostalog, sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom je govorio i o Kosovu.

„Imali smo razgovor i o Kosovu, to nisu bili jednostavni razgovori ali sam zahvalan Makronu što nas je saslušao i mislim da on razumije šta je ono o čemu smo se dogovorili. Mislim da smo uspjeli da objasnimo poziciju Srbije, rekao je ne želeći da govori o detaljima razgovora kada je riječ o poziciji Pariza o prijemu Kosova u Savjet Evrope.

„Imao sam napisan govor, naučio sam gotovo sve na pamet, a onda sam morao to da bacim… Položaj našeg naroda na Kosovu je nepodnošljiv, zato smo potom o tome dva sata s Makronom razgovarali“, kazao je Vučić.

Dodaje da se plaši da će u junu i julu imati mnogo drugačije okolnosti i da će se drugačije razgovarati.

„Naši obavještajni podaci, koji se poklapaju sa svjetskim, ne govore o tome da ćemo uskoro imati trajni mir ili rešavanje problema“, kazao je Vučić.

On očekuje skoru posjetu Makrona Srbiji, u narednih nekoliko mjeseci a kada govori o počastima, on kaže da to nisu počasti za njega, već za Srbiju.

Vučić je govorio i o predstojećim gradskim izborima u Beogradu.

„Stvarno me ne zanima, toliko posla i muka imam…“, rekao je predsjednik Srbije na pitanje o opoziciji i navodnom bojkotu beogradskih izbora.

„Nemam snage ni da im uzvraćam, hoću da mi sav fokus i snaga budu usmjereni na državu i vitalne nacionalne i državne interese… Mislio sam da ću popodne imati dva sata, ali u pet sati imam jedan sastanak, pa u sedam sati večeru…

Naime, Vučić je danas u Parizu kazao da ima previše posla i nema vremena da bi razmišljao o tome da li će opozicija izaći na beogradske izbore, navodeći da se predsjednica parlamenta Ana Brnabić bavi preporukama ODIHR o izbornim uslovima i svim ostalim.

„Ne mogu da se bavim nečijim hirovima zbog činjenice da oni ne mogu da pobijede na izborima. Hoću svu svoju snagu da posvetim vitalnim državnim pitanjima, pojasnio je on pa istakao da ga očekuju predstoje sjednice Savjeta Evrope, na čijem je dnevnom redu prijem tzv. Kosova, te sjednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj se očekuje odlučivanje o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Dodao je da će posle toga „imati vremena za izbornu kampanju“.

(Kurir)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.