Slovenija nemilosrdno raspršila san o Evropskom prvenstvu

0

Crnogorska juniorska reprezentacija porazom od odabranih odbojkašica Slovenije 3:0 (25:13, 25:12, 25:4) završila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se igra u Republici Irskoj i Bugarskoj ovog avgusta. Veoma mlada ekipa Mladena Miladinovića, nakon fantastične pobjede nad Litvanijom u drugom kolu trodnevnog turnira u Kaunasu, 3:2, nakon velikog preokreta, nije uspjela da iznenadi favorita grupe, pa je sa trijumfom i dva poraza završila takmičenje u grupi D na trećoj poziciji.

Slovenke su odlično ušle u meč i nametnule svoj tempo. U napornom ritmu, sa tri meča u isto toliko dana i nakon herojske pobjede nad Litvanijom u iscrpljujućem duelu od pet setova, naš mladi sastav bio je umoran i emotivno ispražnjen, pa je bilo teško očekivati da može da priredi novo iznenađenje. Ekipa koju predvodi kapitenka Gordana Madžgalj ostavila je pozitivan utisak, ističe selektor Mladen Miladinović, i dodaje da su mečevi sa selekcijama iz elitnog ranga veliko iskustvo za djevojke.

U duelu sa Slovenijom, pet poena osvojila je Lana Rakočević, četiri Sanja Rudan, dva je osovjila Gordana Madžgalj. Sloveniju je do pobjede predvodila Svetina sa 18 poena.

SLOVENIJA CRNA GORA 3:0  (25:13, 25:12, 25:4)

Kaunas, Litvanija – Sportska dvorana Kanuas. Gledalaca: 60. Sudije: Buhreim (Norveška), Oravainen (Finska).

SLOVENIJA: Labinjan 4, Milošić 7, Gornjec Hodnik 6, Knežević 2, Križanić 10, Svetina 18, Pukl Verdel 4, Ulrih (libero), Damjanović, Filipić (libero), Lazar, Eržen, Lebić, Gorinšek. Selektor: Boris Klokocovnik.

CRNA GORA: Vukčević, Matunović 1, Krunić (libero), Veličković (libero), Đukić 1, Rudan 4, Jovović, Madžgalj 2, Mitrović 1, Davidović 1, Rakočević 5, Božović, Popović 1, Čoković. Selektor: Mladen Miladinović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.