Lavice u Morači trijumfovale nad Bugarskom

0

Rukometašice Crne Gore nastup u kvalifikacijama za EHF Euro 2024. okončale su još jednom, šestom pobjedom. ‘Lavice’ su danas u “Morači” trijumfovale nad Bugarskom, rezultatom 35:17 (17:11).

Crna Gora je tako nastup u kvalifikacijama završila sa maksimalnih 12 bodova, no ono što je u ovom momentu mnogo bitnije – na lijep način najavljen je nastup na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Ulmu. Tamo će izabranice Bojane Popović igrati od četvrtka – a tog dana čeka nas ‘zagrijavanje’. Njihov suparnik biće Paragvaj (20:15), a prava iskušenja slijede od subote – prvo igramo protiv Njemačke, pa protiv Slovenije.

Što se večerašnjeg duela tiče, oko 2.000 navijača u “Morači” vidjelo je još jednu rutinsku pobjedu ‘lavica’ koje se nijesu mnogo umarale, ali su uprkos tome lako slavile.

Šansu dobile i mnoge mlađe igračice, Grbić i Pletikosić nijesu ni ulazile u igru, a najefikasnija je bila Jelena Despotović sa sedam golova. Šest puta pogađala je Tanja Ivanović, pet Nađa Kadović, a po četiri Ivona Pavićević i Nikolina Vukčević.

Mimo nekoliko uvodnih minuta, kada je Bugarska i pružala otpor, ‘lavice’ su bez problema uspjele da se odlijepe, pri čemu su tokom prvog poluvremena stizale i do osam gola prednosti (14:6). U tom dijelu igre, izuzetna je bila Jelena Despotović, koja je tokom 30 minuta postigla čak sedam pogodaka.

Uz dva pogotka Nađe Kadović u 39. minutu, naše rukometašice su prvi put bile na 11 golova viška (22:11), pri čemu suparnice gotovo da nijesu mogle ni da upute šut ka golu.

Zvuči nevjerovatno, no Bugarke su bile bez gola čitavih 15 minuta. Za to vrijeme smo na suprotnoj strani vidjeli pogotke Ivanović, Bulatović i Vukčević, pa je serija Crne Gore u nastavku iznosila 8:0.

Do kraja je tako jedino pitanje bilo uz koju će razliku Bugarska privesti kraju posljednji kvalifikacioni duel.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.