Đurđev: Izbor novog predsjednika Slovačke početak talasa koji će promijeniti Evropu

0

Pobjeda proruskog političara na predsjedničkim izborima u Slovačkoj je samo jedan od vjesnika tektonskih promjena koje nas očekuju od jeseni, saopštio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

„Na jučerašnjim predsedničkim izborima u Slovačkoj pobijedio je Petar Pelegrini. On važi za proruskog političara zbog svojih stavova o Ukrajini. Pelegrini je protivnik slanja vojne pomoći i zalaže za okončanje rata u Donobasu diplomatskim sredstvima“, izjavio je Đurđev, nastavljajući:

„Kada ljudi na neposrednim izborima svojim glasom podrže kandidata koji se otvoreno zalaže za okončanje rata u Ukrajini mirnim sredstvima, koji slovi za proruskog političara, a ne njegovog proevropskog političkog protivnika Ivana Korčoka, to nam sugeriše kakvo je raspoleženje javnosti u odnosu na pitanja poput sukoba u Ukrajini, sankcija uvedenih Rusiji, ali i opšteg kursa koji je zauzela Evropa, poručio je Đurđev.

Prema njegovim riječima, „to je samo uvod u talas promjena lijevo-liberalnih režima u zemljama širom EU, koji će se desiti u bliskoj budućnosti“.

„Izbor proruskog predsjednika u Slovačkoj je početak talasa koji će promeniti Evropu, na nama je da budemo strpljivi i istrajni. Neophodno je istrajati u našoj borbi za očuvanje Republike Srpske i Kosova i Metohije, jer već od jeseni očekuje nas povoljniji trenutak za rješavanje naših fundamentalnih pitanja“, zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.