Mladen Bojanić u izjavi koju „Vijesti“ nijesu objavile: Jelić iznio neistine, zloupotrijebio je naš sastanak! Nisam nikoga zaposlio po preporuci

0

Bivši ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić, reagovao je povodom izjave Beranca Momčila Jelića.

Jelić je nakon decenija na rukovodećim pozicijama u brojnim željezničkim preduzećima u Srbiji, pokušao da, kako kaže, nakon pada DPS-a 2020. godine, pronađe posao u domovini.

Prije nego što je postao pomoćnik ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića prošle godine, a onda kratko i aktuelnog ministra saobraćaja Filipa Radulovića, prijavljivao se na javne konkurse za brojna željeznička preduzeća i po pravilu bio odbijen jer su te pozicije, kako tvrdi, bile rezervisane za članove bivšeg Demokratskog fronta (DF).

On je između ostalog izjavio da je, nakon što je odbijen za Željeznički prevoz, koji je u raspodjeli plijena navodno pripao Mandiću, poslao prijavu za direktora Željezničke infrastrukture, ali je tamo posao dobila sestra od tetke Milana Kneževića, Marina Bošković.

„Ministar Mladen Bojanić, ja sam se obratio gospodinu ministru, on mi je rekao da on ne odlučuje o javnim preduzećima, već da su to političke opcije. On me je uputio tada, da ga je sinoć u 10 sati zvao Milan Knežević i urgirao za nekog njegovog kandidata i uputio me da odem kod Milana Kneževića“, izjavio je Jelić.

Mladen Bojanić je odlučio da iznese i svoju stranu priče, a njegovo reagovanje prenosimo integralno:

„Apsolutna je neistina izjava Momčila Jelića u vezi njegove posjete mom kabinetu. Niti sam mu pominjao Milana Kneževića, niti ga uputio da se vidi sa njim. Upravo suprotno, zloupotrijebio je naš sastanak i moju vizit kartu koju je tom prilikom dobio i pozivao se na navodnu moju preporuku da se zaposli u željezničkim kompanijama.

Što se tiče imenovanja izvršnih direktora, Slavena Šestovića i Marine Bošković, nije bilo nikakvih preporuka od političkih partija za njih. Sami su zavrijedili ta mjesta i svojim radom opravdali moja očekivanja. Dodatno, Milan Knežević me je upozorio da se radi o njegovoj rođaci i da se to može protumačiti kao njegov uticaj, ali sam insistirao da to ne smije da joj bude nikakva smetnja kod konkurisanja za mjesto izvršnog direktora Željezničke infrastrukture Crne Gore“.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.