Čestitke povodom Dana opštine Ulcinj

0

Čestitka Borisa Bogdanovića

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, predsjedniku Opštine Ulcinj Omeru Barjaktariju, predsjedniku Skupštine Opštine Ulcinj Adrijanu Mavriću, kao i svim građankama i građanima Ulcinja, upućujem iskrene čestitke povodom Dana opštine.

Nastupajuća turistička sezona je nova šansa za lokalne proizvođače kao i za turističke poslenike, koji su jedan od glavnih potencijala ove Opštine.

Ulcinj je mjesto koje je kroz istoriju dalo veliki doprinos u razvoju ovog podneblja i ono predstavlja jedan simbol multinacionalnog i multikulturalnog duha naše zemlje. Od Ilira, Rimljana, pa do današnje Crne Gore, Ulcinj predstavlja tradicionalne temelje na kojima gradimo savremenu Crnu Goru i zemlju koja bi trebala biti naredna članica Evropske unije.

Neka ovaj dan bude prilika da se prisjetimo svih onih tradicija, ljudi i događaja koji su ukorijenjeni u istoriju i da se trudimo da narednim generacijama ostavimo Ulcinj bolji i ljepši nego što je to danas.

U to ime, još jednom, svim građankama i građanima Ulcinja želim nove prosperitete u godinama koje dolaze.

Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokrata

Čestitka Jelene Borovinić Bojović

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Podgorice dr Jelena Borovinić Bojović čestitala je rukovodstvu i svim građanima Opštine Ulcinj 6. april, Dan opštine. Ona je predsjedniku Skupštine Opštine Ulcinj Ardijanu Mavriću i predsjedniku Opštine Omeru Bajraktariju uputila telegram čestitku u kojoj se navodi sledeće:

„Vama lično, svim članovima rukovodstva Opštine, odbornicima i svim građankama i građanima Ulcinja čestitam Dan opštine.

Ulcinj obiluje izuzetnim prirodnim ljepotama koje čine Crnu Goru prepoznatom turističkom destinacijom. Duge pješčane plaže, ljekoviti izvori, borove šume i netaknuta priroda samo su dio svega onoga što krasi najjužniji grad naše države. Osim toga, Ulcinj je pravi primjer multietničkog, multikonfesionalnog i multikulturnog sklada, što ga čini dodatno posebnim.

Turistički potencijali i prirodni resursi Ulcinja su snažna pretpostavka za sveukupan razvoj ne samo opštine, nego i cijele naše države.

Upravo zato vjerujem da će se odgovornim pristupom na rukovodećim pozicijama trasirati put uspješnom razvoju opštine i time doprinijeti stvaranju boljih uslova za život svih njenih građana i građanki.”

(CDM)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.