Spajić odgovorio Pejovićevoj: Zakonski ćemo regulisati oblast kripto valuta i to zakonom o sprječavanju pranja novca!

0

Premijer Milojko Spajić kazao je da je Crna Gora zauzela kurs ka EU.

„Opredjeljenje Vlade da konačno završimo pregovarački proces a ključna stavka u tom procesu je Zakon o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma. Usvajanjem tog ali i izmjenama drugih pravnih normi, izbjegli smo sivu listu. Zakonom o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma jasno smo stavili do znanja da ćemo imati bilo kakav oblik kriminaliteta što je jasna poruka da smo kredibilan partner kako bi postali dio EU“, kazao je Spajić odgovarajući na poslaničko pitanje Jevrosime Pejović.

Korak ka tome, kako navodi, je SEPA, i obećava veću kontrolu novca.

„S tim u vezi, nadležne institucije koje su učestvovale u upotrebi. Poslanice Pejović, želim da Vas obavijestim da više institucija rade u izradi zakona koje će nas izjednačiti sa evropskim zemljama. EU je donijela regulativu kojom se uređuje regulativni okvir u kripto imovini. Uređuju način i trgovinu tim valutama na EU tržištu. Uređuju se i nadležnosti organa koje nadzorni organi preuzimaju. Ministarstvo finansija je započelo pripremne aktivnosti kojom se uređuje oblast kriptoimovine“, kazao je Spajić.

Još uvijek je u toku njegovo funkcionisanje, tvrdi Spajć.

Na to sve je odgovorila poslanica Posebnog kluba poslanika Jevrosima Pejović koja je komentarisala dobacivanje Andreja Milovića koji je pitao kako se finansirala kampanja Jakova Milatovića, podsjeća da su ga svi na to pritiskali.

„Na insistiranje Milatvoića, kampanja se u cjelosti finansirala iz budžeta. U slučaju da ste vi imali neke druge intencije, ne znam. Sve vaše aktivnosti i ovaj vaš iscrpan odgovor ukazuje da postoji intencija da se od Crne Gore napravi kripto raj. To je konstrukcija rečenična, a očigledno je kripto zajednica primijetila jednu malu zemlju koja to može postati“, kazala je ona.

Pitala je Spajića poznaje li Džordža Kortela.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.