Drakić – Kocher: Stabilnost preduslov stranih investicija

0

Predsjednica Privredne komore dr Nina Drakić i potpredsjednik Pavle D. Radovanović sastali su se, na margini poslovnog foruma Crna Gora-Austrija, s austrijskim ministrom za rad i ekonomiju dr Martinom Kocherom, s kojim su razgovarali o mogućnostima daljeg razvoja saradnje privreda dvije države. Sastanak je realizovan u organizaciji ambasadora Austrije dr Karla Michaela Müllera.

Sagovornici su se saglasili sa ocjenom istaknutom tokom foruma da postoji značajan postor za austrijski doprinos prije svega realizaciji projekata unapređenja saobraćajne infrastrukture i izgradnje obnovljivih izvora energije, kao i u turizmu, a za to su glavni preduslovi politička stabilnost i predvidljiv poslovni ambijent sa pravnim okvirom privlačnim za strane investicije i usklađenim sa evropskim.

Ministra su posebno interesovali funkcionisanje PKCG, kao komore javnog prava organizovane po uzoru na austrijski model, kao i njen doprinos unapređenju poslovnog ambijenta, međunarodnoj saradnji i evropskim integracionim procesima.

Sagovornici su takođe razmotrili ambijent za poslovanje austrijskih brendova u našoj zemlji sa posebnim fokusom na akciznu politiku.

Sastanku su prisustvovali i Mr Astrid Fixl-Pummer, zamjenica direktora Advantage Austria i Predrag Pavličić, vlasnik/direktor kompanije Montecco koja zastupa austrijski brend Rauch.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.