Evroliga: Zvezda sa braćom na proslavi jubileja

0

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet u četvrtak od 19 časova igraju poslednju utakmicu na domaćem terenu u Evroligi ove sezone, a protivnik je ekipa Olimpijakosa.

Jasno je da će izabranici Janisa Sferopulosa imati težak zadatak, jer im u goste dolazi tim koji se nalazi na šestoj poziciji sa skorom od 20 pobeda i 12 poraza.

U prvom susretu ove sezone, tim iz Pireja je pred domaćim navijačima slavio rezultatom 88:85, a tada je najraspoloženiji u beogradskom timu bio Nemanja Nedović sa 26 poena, a pratio ga je Miloš Teodosić sa 15.

Pred utakmicu je o očekivanjima pričao trener Sferopulos.

Igramo protiv ekipe koja je skrojena za nastup na završnom turniru. Imaju iskustva, imaju kvaliteta. To je tim koji se sada bori da obezbijedi prednost domaćeg terena. Imaće dodatnu motivaciju. Za nas je takođe veoma važno da završimo regularni dio sezone na domaćem terenu pozitivnim rezultatom. Zato ćemo se boriti svima snagama da pobijedimo”.

KK Crvena zvezda proslaviće veliki jubilej. Prije 50 godina, 2. aprila 1974. godine, crveno–bijeli su osvojili prvi i za sada jedini trofej u nekom evropskom takmičenju. To je ujedno bila i prva evropska titula za neki tim iz Srbije.

http://

Standings provided by Sofascore

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.