Pljevlja i Užice postali bratski gradovi: Na predlog Darija Vraneša, Skupština opštine Pljevlja izglasala saradnju sa ovim gradom u Srbiji!

0

Na predlog predsjednika opštine Pljevlja Darija Vraneša jednoglasno je usvojena odluka o bratimljenju Pljevalja i Užica. Ova dva grada pripadaju jednom geografskom, etnografskom i privrednom regionu, vjekovima su dijelili sličnu sudbinu bez obzira na granice.

Kako je istakao Vraneš, Pljevlja i Užice su u istoj geografskoj, ekonomskoj, kulturološkoj i privrednoj oblasti a Pljevlja su čak u nekom periodu i pripadala užičkom regionu.

Grad Užice je centar zlatiborskog okruga, najvećeg u Republici Srbiji a udaljen je svega 154 kilometara od Pljevalja. Imajući u vidu prirodne mogućnosti i prirodne i ljudske potencijale ostvariće se saradnja u oblasti ekonomije, privrede, nauke, sporta, kulture i umjetnosti.

„Na ovaj način steći će se i uslovi za pokretanje brojnih zajedničkih projekata iz svih oblasti društvenog i privrednog života a naši građani potvrdiće i zvanično prijateljstvo i bratstvo koje traje od davnina. Nadam se da će se nakon bratimljenja sa Užicem to nastaviti i sa ostalim opštinama u regionu i da svi radimo za prosperitet naše opštine“, kazao je Vraneš.

Skupština grada Užica je prethodno na sjednici održanoj 29. februara prihvatila predlog i donijela odluku o uspostavljanju saradnje između grada Užica i opštine Pljevlja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.