Podjele, a ne pobjede: Sve vidljiviji sukob u Demokratama, dok se jedni iz petnih žila trude da izazovu nestabilnost, njihove kolege srčano podržavaju Vladu!

0

Šumovi sukoba u Demokratskoj Crnoj Gori po pitanju podrške Vladi potvrđuju se iz dana u dan. Dok dio Demokrata iz petnih žila „upire“ da destabilizuje aktuelnu vlast, drugi dio pak pokušava da pruži što veću podršku stabilnosti aktuelne Vlade.

Kada je BORBA prije nekoliko dana o tome pisala, izazvana je reakcija i potpredsjednice Skupštine iz redova Demokratske Crne Gore Zdenke Popović a koju smo u našem tekstu pomenuli kao jednu od funkcionera Demokratske Crne Gore koji trenutno ne izazivaju probleme Vladi i parlamentarnoj većini za razliku od lidera te stranke Alekse Bečića, kao i Borisa Bogdanovića i Danila Šaranovića.

U našem tekstu smo prosto konstatovali ko su tri osobe iz Demokratske Crne Gore koji su krenuli rafalnom paljbom na Vladi a takođe i pohvalili kadrove Demokratske Crne Gore koji to ne čine već doprinose stabilnosti Vlade.

Međutim, došla je reakcija iz Demokratske Crne Gore, konkretno od strane Zdenke Popović koja „oštro demantuje tekst objavljen na BORBI“.

„… U kom se služite mojim imenom razvrstavajući me po grupama koje ne postoje“, kazala je kratko Popovićeva.

S tim u vezi, postavlja se pitanje da li Popovićeva zaista ne želi da doprinese slozi unutar parlamentarne većine te stoga ima potrebu da demantuje pohvalne tekstove koje objavljuje BORBA i da joj slobodna riječ ipak nije toliko važnija od partijske knjižice. Naš portal se u prethodnom periodu bavio svim anomalijama unutar same Vlade Crne Gore, a kako je dobro poznato našim čitaocima, na naslovnoj strani BORBE su se nalazile sve stvari koje je potrebno osuditi, ali i one koje je potrebno pohvaliti. Stoga možemo podsjetiti kako je naša redakcija pohvalila državnički stav ministra iz redova Demokrata Dragana Krapovića zbog državničkog stava po pitanju broda Jadran kada je istinski pokazao kičmu, a koju je nedugo potom savio pred evroatlantskim lobistima iz NATO pakta gdje je faktički postao reinkarnacija Ranka Krivokapića.

Na naslovnoj strani našeg portala takođe su se nalazili i ministri iz redova Pokreta Evropa sad koji po sudu redakcije, a očigledno i javnosti, nisu radili dobar posao dok su drugi bili ti koji su svakako bili pohvaljeni. U aktuelnom trenutku niko više ne može da spori sukob unutar Demokratske Crne Gore gdje nekolicina ministara otvoreno tvrdi da će razmisliti da li bi i oni izašli iz Vlade ukoliko njihove partijske kolege to učine.

Podsjećamo, do sukoba unutar vladajuće većine došlo je nakon što je na Vladi u kasnim večernjim satima odbijen predlog ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića za v.d. direktora policije i kada je Vlada ovlastila premijera da izbaere drugog kandidata, jer je Šaranović odbijao da predloži ikog drugo osim kandidata kojeg je on selektovao.

Nakon toga na skupštinskim odborima pucale su se otrovne strelice između PES-a i Demokrata te je šef poslaničkog kluba te partije Boris Bogdanović zaprijetio kolegama iz PES-a da neće politički gmizati niti se pokoravati, te da treba da budu zahvali što im pružaju podršku do juna.

Sa druge strane, poslanik Demokrata Nikola Rovčanin šalje potpuno drugačije tonove. On je u nedavnoj izjavi medijima kazao da je ova parlamentarna većina istorijska i po svom nastajanju i po svojim ciljevima i da su nastojanja poraženih snaga da izazovu vanredne izbore legitimna ali da su parlamentarni izbori 2027. godine i po zakonu i po političkom kalendaru.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.