Pojačano interesovanje NATO-a: U susret izborima na meti agenata srpski političari, mediji i intelektualci iz Crne Gore!

0

Narednih mjeseci, u susret parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i Srbiji, NATO će preko svojih agenata pojačati aktivnosti u regionu, sa posebnim akcentom na Podgoricu.

Kako je Borba već pisala, ti operativni centri će biti opremljeni najsavremenijom opremom.

Sličan centar već funkcioniše u Sarajevu i Prištini, a cilj je da se iz Podgorice kontrolišu dešavanja u Srbiji. Sve ovo se, kako nam je potvrđeno radi, zbog navodnog ruskog uticaja koji jača na ovim prostorima, naročito u Srbiji. O ovim planovima su već upoznate i srpske vlasti, kao i njijove bezbjednosne službe.

“Crna Gora je članica NATO-a, tako da je njena teritorija praktično domaće tlo za agente te alijanse. Jasno je da će njihova meta interesovanja biti političari, mediji i NVO sektor koji nije naklonjen toj strukturi, kao i vlastima”, kaže naš izvor.

Takođe, jasno je da NATO ne vjeruje do kraja svojim partnerima iz Crne Gore.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su u Sarajevu, Podgorici i Tirani formirana tri centra za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu.

„Britanska vlada je rekla da daje šest miliona funti za organizovane aktivnosti za sprečavanje ruskog uticaja na Balkanu, američka vlada je dala putem raznih organizacije, što je javno objavila, više od 20 miliona dolara“, naveo je Dodik.

On je rekao da u Sarajevu postoji obaveštajni centar koji čine stranci i oni iz obavještajne službe koji treba da štite BiH i njen suverenitet.

„Formirani su ti centri za sprečavanje takozvanog ruskog uticaja u Sarajevu Podgorici i Tirani“, kazao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.