Leković: Cilj DPS-a je očit – povratak na vlast kroz pokušaj kontrole bezbjednosnog sektora i udar na intitucije koje se bore protiv kriminala

0

Očigledno je kao dan: jedini dokaz potreban da potvrdi kako je ministar unutrašnjih poslova izvršio svoju dužnost po zakonu, štiteći sopstveni integritet i integritet bezbjednosnog sektora, jeste frenetičan napad Demokratske partije socijalista – političke strukture za čije vrijeme vladavine i upravljanja bezbjednosnim sektorom su iznjedreni najveći narko karteli, a čiji ključni kadrovski izbori upravo u tom sektoru i drugim najznačajnijim institucijama su danas na optuženičkim klupama, saopštio je Momčilo Leković, poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore.

„Više nije tajna, DPS je skinuo masku, razotkrivši svoje prave namjere. Vaš napad na Specijalno policijsko odjeljenje i, posredno, na gospodina Novovića, samo je uvod u vašu pravu želju i cilj. Nakon što ne krijete radost zbog izbora v.d. direktora Uprave policije, policijskog službenika kog je Vlada Mila Đukanovića svojevremeno poslala u Europol i koji, prema navodima medija, nije prošao poligraf, sad bi željeli i ‘podesnog’ ministra unutrašnjih poslova. Cilj? Očit – povratak na vlast kroz pokušaj kontrole bezbjednosnog sektora i udar na intitucije koje se bore protiv kriminala“, istakao je Leković.

Kako je poručio DPS-u, „vaša prava agenda je kristalno jasna – mobilisali ste svoje propagandne mašine: medije, analitičare, pravnike, čak i DPS kriminologe“.

„Umjesto očekivanog opozicionog pristupa da govorite o kršenju zakona i odgovornosti, vi, licemjerno, zahtijevate smjenu Šaranovića jer je poštovao zakon. To samo dodatno potkrepljuje naše sumnje da DPS pokušava da se infiltrira u vlasti nudeći se u dužem periodu i pokušavajući izdejstvovati podršku od PES da prihvati nekog poslanika iz vaših redova ili bivših koalicionih partnera“, rekao je Leković.

Prema njegovim riječima, „napad na bezbjednosni sektor i nelegitiman izbor na čelo Uprave policije uslijedili su nakon hapšenja ključnih figura u kriminalnom svijetu, samog vrha kriminalne piramide – sve zbog straha DPS-a, jer je strah od toga ko je sljedeći na listi“.

„Upravo zato, DPS se očajnički trudi da uništi one koji se danonoćno bore protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno sa cjelokupnim bezbjednosnim sektorom, ali avaj, to vam neće proći. Pucanj u prazno, kao mnogo puta do sada“, zaključio je Leković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.