Mandić o Eskobaru: Nije lijepo miješati se u unutrašnje stvari države, njegove izjave su više u funkciji destabilizovanja Crne Gore, nego očuvanja mira, stabilnosti i našeg evropskog puta (VIDEO)

0

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić izjavio je da kao jedan od domaćina želi da se „specijalni izaslanik“ SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar osjeća ugodno i lijepo u Crnoj Gori, ali ne i da se miješa i u unatrašnje stvari naše zemlje.

“Dobrodošao je svako, naši partneri i prijatelji koji žele dobro Crnoj Gori, da ova država funkcioniše kao druge demokratske zemlje, a to podrazumijeva i neka pravila. Jedno od pravila je da nije lijepo miješati se u unutrašnje stvari neke države. Može da se čuje i ovaj i onaj stav, vrednujemo sve što saopštava Eskobar, ali Crna Gora ne želi da postane jedna od saveznih država SAD-a, nego članica EU”, poručio je Mandić u Skupštini.

Istakao da se Koalicija Za budućnost Crne Gore pridržava svega što je predviđeno koalicionim ugovorom.

“Vraćanjem nekih tema unazad, kao što sam danas primijetio u izjavi Eskobara, mislim da se više u funkciji destabilizovanja prilika u Crnoj Gori, nego očuvanja mira, stabilnosti, evropskog puta”, istakao je Mandić, dodajući da Skupština ima pozitivne ocjene iz Brisela.

Podsjećamo, Gabrijel Eskobar je danas rekao je da je „zabrinut činjenicom da bi nekadašnji lideri DF mogli biti dio Vlade“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.