Potpisan Memorandum o saradnji između Opštine Berane i Eko-fonda

0

Direktor Fonda za zaštitu životne sredine Draško Boljević i pomoćnik direktora Nemanja Peković boravili su u radnoj posjeti Opštini Berane.

Susret je obilježen potpisivanjem Memoranduma o saradnji, koji ima za cilj realizaciju zajedničkih projekata i aktivnosti s fokusom na poboljšanju kvaliteta života, zaštiti životne sredine i povećanju energetske efikasnosti u Crnoj Gori.

Predsjednik Opštine Vuko Todorović izrazio je uvjerenje da će zajedničkim naporima Opština i Eko-fond ubuduće realizovati projekte od važnosti, koji za krajnji cilj imaju poboljšanje životnog standarda u Beranama.

Predstavnici Eko-fonda prezentovali su institucionalnu podršku koju pružaju na polju zaštite životne sredine lokalnim samoupravama.

Javni pozivi koji će biti raspisani u narednom periodu, namijenjeni su podršci na projektima, a odnosiće se na ozelenjavanje javnih površina, nabavku komunalne opreme, uklanjanje divljih deponija, postavljanje ulične led rasvjete.

Poseban osvrt pružen je saradnji sa Ministarstvom energetike, iz koje će proisteći paketi pomoći za izradu dokumentacije za kapitalne projekte.

Sastanku su prisustvovali i direktori Agencije za izgradnju i razvoj Miro Vešović i D.O.O. ,,Komunalno-Berane” Milan Lekić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.