Popović: Prirodno i logično da ZBCG bude dio vlasti

0

Predrag Popović, ekonimista i bivši politički poslanik, kaže da je DPS kao paravojna formacija. Ističe da je potpuno prirodno da koalicija ZBCG bude dio vlasti. Komentarišući dolazak Specijalnog izaslanika Sjedinjenih Država za Zapadni Balkan Gabriela Eskobara, Popović kaže da “nam on dođekao neki domaćin”, i da česti dolasci govore da je Crna Gora jako interesenatna kolektivnom Zapadu.

Nema dileme da Eksobar u Crnu Goru ne dolazi da čuje mišljenje crnogorskih zvaničnika o temama koje ih interesuju, nego da prenese ono za šta očekuje bezpogovrnu poslušnost, kazao je Popović.

“Oni to rade godinama i decenijama tako da nije ništa novo prezentovano u odnosu na ono što do sada nismo imali prilike da vidimo. Nažalost dobrim dijelom da osjetimo na svojim leđima kako to izgleda“, kazao je Popović.

Prirodno je logično da ZBCG bude dio vlasti, kaže Popović, dodajući da DPS-u smeta što Srbin (Andrija Mandić) dočekuje Srbina (Milorada Dodika). Od te posjete, tačnije razgovora oko projekta Buk bijela Crna Gora bi, sa najmanje ulaganja, imala najveću korist, naglašava Popović.

„DPS je gotovo paravojna formacija. Pogledajte njihovo ponašanje. Javna demonstracij anjihovih stavova ukazuje da je to partija opasnih namjera. Oni biraju samo teme koje mogu da polarizuju društvo – teme na kojima mora da se bira: ili mi, ili oni, crno ili bijelo… Oni misle da time mogu da zavrijede pažnju a ustvari time samo tonu, iz izbornog ciklusa u ciklus, i to će sve gore po njih da bude. Bogu hvala, kad su takvi, da se ti i dešava“, rekao je Popović.

Kada je riječ o novom zaduženju Vlade Crne Gore Popović kaže da niko ne zna ni pod kojim uslovima, ni kako, ni ko je to radio, niti ko je platio heđžing. Tih 750 miliona plus preko 200 i više miliona kamata vraćaće građani i to je vrlo neozbiljno, smatra Popović.

„Ali ovdje je nedostatak ozbiljnijih stavova,a li i ozbiljnijih ljudi i to je nešto sa čime ćemo imati problem i to ozbiljnih problema u budućnosti“, naglašava Predrag Popović.

Popović zaključuje, da bez obzira na otrovanu antisrpku priču koja je ostavila tragova i još uvijek je prisutna, treba raditi na otopljavnju i relaksiranju odnosa zvanične Crne Gore i Srbije jer je najprirodnije da Crna Gora ima najbolje i najbliže odnose sa Srbijom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.