Medvedev: Makron odložio posjetu Ukrajini jer je patološka kukavica

0

„Francuski predsjednik Emanuel Makron odložio je posetu Ukrajini jer je patološka kukavica“, izjavio je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Jelisejska palata saopštila je u ponedeljak da će se Makronova dugo očekivana posjeta Ukrajini održati negdje „u narednim nedeljama“.

Ovo saopštenje označava treće odlaganje posjete francuskog lidera Ukrajini. Makron je prvobitno planirao da posjeti Kijev kako bi potpisao bilateralni bezbjednosni sporazum prošlog mjeseca, ali je dokument na kraju potpisan tokom posjete ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u Pariz.

„Makron se sprema da posjeti Kijev? Ali on je patološka kukavica!“ Medvedev je ovo objavio na francuskom jeziku na mreži Iks (bivši Tviter), preporučivši da Makronova kancelarija spakuje „nekoliko pari donjeg veša“ i pripremi se za „snažan smrad“.

 

Medvedev je tvrdio da je poruku prvobitno napisao ujutru, ali dok je odlučio da je objavi – francuski predsjednik se već „uneredio“ i povukao se iz planirane posjete. “Jadna Francuska!” dodao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.