Skaj prepiska „Škaljaraca“ iz 2020: Da maknu Katnića, Lazovića i bagru, pa da ih lovimo malo – u kobasice bi ih napunio sve

0

Prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), članovi „škaljarskog klana“ iz Bara, Stefan i Martin Janković, Edin i Elvin Muratović, Vladimir Ulama, Marko Peruničić i Stefan Mićić, po nalogu šefa kriminalne grupe, sada pokojnog Mila Radulovića, pratili su i osmatrali Nikolu Spasojevića, izvjesnog Milana i još neke osobe, te čekali uputstva za njihovu likvidaciju, prenose „Vijesti“.

Dokaze o njihovim zločinački planovima crnogorski istražitelji dobili su putem međunarodne pravne pomoći od Agencije Evropske unije za sprovođenje zakona (Europola).

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni su tokom avgusta 2020. postali članovi Radulovićeve kriminalne grupe, a svi su imali određena zaduženja.

Braća Janković godinama su u policijskoj evidenciji označeni kao bezbjednosno interesantna lica. Prije ubistva Baranina Alana Kožara, slovili su za ljude od njegovog povjerenja.

Stefan Janković hapšen je 2017. zbog iznude, ali je tokom postupka u odnosu na njega obustavljena istraga.

Godinu kasnije policija je u kući koju su koristili od i njegov brat pronašla arsenal oružja, optičke nišane, ručne radio-veze, bajonet i eksploziv.

Tada im je privremeno oduzet blindirani “audi A8” i još tri automobila.

Navodno, na braću Janković pucano je u avgustu 2019. na Adi Bojani, ali taj slučaj nikada nije rasvijetljen.

Planovi u grupnom čatu

Ubijeni Mile Radulović u grupnom čatu, preko kriptovane Skaj aplikacije, dijelio je zadatke pripadnicima kriminalne grupe, pa su se porukama i dogovarali o tome ko gdje nadzire Spasojevića.

Poruke koje razmjenjuje pokazuju i da su na dan parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. pokušavali da mu uđu u trag, pa konstatuju da nije dolazio na biračko mjesto.

“Moramo sad stisnut ovih dana, pa ćemo se mijenjat ko će brdo, a ko Sozina. Uglavnom, sigurno što veli Fantom, on će u 10 dana poć”, šalje tog dana Radulović.

Nekoliko časova kasnije, oko 18 sati poslije podne, pita dva člana svoje ekipe, koje naziva Skaj nadimcima Kapri i Ugostitelj, kako izdržavaju: “Čitav dan od 5”…

“Od sjutra ćemo od 9, on i onako ne izlazi prije 10”, poručuje Radulović.

“Nema šta, samo da ga ulovimo, sve li mu jebem”, odgovara mu Ulama, koji je na Skaj aplikaciji koristio nadimak Kapri.

„Škaljarci“ u grupi konstatuju da Spasojević sigurno te noći neće izlaziti iz kuće, jer su mogući neredi poslije izbora, pa Stefan Janković predlaže da on od ujutro nadgleda kretanje tog Baranina.

“Na brdo sam u 8”, piše on, a od ujutro detaljno izvještava članove klana i šalje im fotografije koje pokazuju da sve snimaju kamerom.

“Citroen izašao, žena u njega. Još malo će on sig…. Sve vidimo odavde, ako krene za PG”, šalje narednog dana u 8.58 sati.

Nekoliko minuta kasnije izvještava da se žena vratila “citroenom”, a ostali članovi grupe pišu da je i Spasojevićev otac prošao kroz Bar “golfom”…

“Samo se plašim da ova špijundara ne zabije kući dan dva zbog izbora, ali mora on put PG krenut, tamo je šire no u Bar! Moramo sad stisnut sve! Da to ispratimo!”, piše Radulović, a potom se interesuje i ima li tog dana u Baru “murije”…

Nakon što ga ostatak ekipe izvještava da nema, poručuje: “E tako, da se može normalnije živjeti”, a Stefan Mićić konstatuje da je od tog dana sloboda…

“Hahahah a mi smo opozicija svakom, no ajd’ da maknu ove Katnića (Milivoja), Lazovića i bagru, pa da ih lovimo malo, da vide što su i ko su! Što nam ta bagra napravi!”, piše Radulović.

U prepisku se tada uključuje Ulama, koji reaguje psovkom, a onda i Stefan Janković:

“Tog tajnovidca pustog što vidi na daljinu, e sad i mi vidimo. U kobasice bi ih napunio sve”, prijeti Baranin.

Prema tvrdnjama SDT-a, grupa je pratila Spasojevića do 14. oktobra 2020. godine, kada su „Kavčani“ oteli, a kasnije i zvjerski ubili njihovog vođu Mila Radulovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.