Knežević: Novo rukovodstvo DPS-a uklizava Milojku Spajiću i divi se njegovim trepavicama samo da bi ušli u vlast!

0

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore Milan Knežević kazao je gostujući u emisiji beogradskoj Prvoj televiziji da je poslanik DPS-a Oskar Huter bio pod opterećenjem što su poslanici te koalicije došli na Cetinje, kao da Cetinje ne pripada Crnoj Gori.

„On je mislio da je na domaćem terenu. Kao da mi ne smijemo da pređemo centar terena pa je počeo nekako vaspitno da djeluje a ja kao stari robijaš teško podnosim da neko pokušava pedagoški da utiče na mene pa smo ušli u sukob. Na Cetinju mi ne treba da se plašimo nikog. Tamo se okupila šačica šovinista koji su uzvikivali najogavnije parole protiv srpskog naroda a to je sve organizovao Milo Đukanović“, optužio je Knežević dodajući da je najviše tu bilo Nikšićana.

Đukanović je, kako kaže Knežević, vidio da novo rukovodstvo DPS-a veoma loše vodi politiku jer novo rukovodstvo uklizava Milojku Spajiću da uđu vlast.

„Oni njemu čestitaju sve moguće državne praznike. Dive mu se kako je lijep, kako su mu lijepe trepavice, i onda je Đukanović vidio da će DPS nestati ako nastave sa izlivom ljubavi prema Spajiću. Onda je okupio šačicu ekstremista, naučio ih je parole zajedno sa Milanom Roćenom, a Huter je vjerovatno pod tim uticajem počeo da nas napada, pa je nasrnuo i na lik i djelo kralja Aleksandra, iako je zgrada Skupštine na Cetinju izgrađeno za vrijeme kralja Aleksandra“, kazao je Knežević.

Komentarišući posjetu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, Knežević tvrdi da ne može svaki put pitati šačicu komita smije li da dođe ili ne, dok su oni iznijeli sramne transparente o „Posrbicama“.

„Ekspresno su uhapšeni ljudi koji su lovili krapove na Skadarskom jezeru pa se digla čitava Crna Gora, a ovdje imamo situaciju da nas pljuju, vrijeđaju gdje se stvara osjećaj inferiornosti kod našeg naroda. Dva dana nakon posjete Crnoj Gori je Dodik pošao kod Erdogana i niko se nije čuo“, kazao je Knežević.

Rekao je i da bi Crna Gora mogla biti legitimna meta Rusije u slučaju eskalacije rata u Ukrajini, a ministru odbrane Draganu Krapoviću poručuje da ”smanji doživljaj”.

On je na TV Prva kazao da ne bi bio srećan da dođe do tog geopolitičkog sukoba.

„Ja ću se zalagati da naši vojnici ne idu ni na kakav front koji bi, ne daj Bože, rezultirao njihovom smrću ili stvaranjem Crne Gore kao neke geopolitičke mete Rusije ili bilo koga drugoga. Znajući Crnu Goru, znajući nas, prepostavljam da bi se država pretvorila kao onaj film ‘Tri karte za Hollywood“, kazao je Knežević.

On je apelovao i na ministra odbrane Dragana Krapovića da „Smanji doživljaj“.

„Imao je neke ratnohuškačke i antiruske izjave posljednjih dana, malo neka smanji doživljaj, jer s tim našim vojnicima, ne možemo da idemo ni u lov na zečeve“, rekao je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.