Đukanović: Bogu se molim da dođe do sastanka Vučića i svih episkopa iz Crne Gore

0

Veoma je važno draga braćo i sestre da u nastupajućem periodu ne dođe do bilo kakvih razmimoilaženja u najbitnijim nacionalnim temama između vlasti i Srpske Pravoslavne Crkve, rekao je Vladimir Đukanović, poslanik i funkcioner SNS-a.

“Da budem precizniji, između vlasti i pojedinih struktura unutar naše Svete Crkve. Više je nego vidljivo da postoje brojni ataci da dođe do određenih sukoba pojedinih episkopa sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem, ali vjerujem u mudrost naših episkopa i našeg predsjednika. Ovdje nema mjesta politikanstvu, niti sakupljanju besmislenih političkih poena. Ovdje je u pitanju opstanak naše Pravoslavne vjere i našeg naroda. Ovo je borba za naš nacionalni i verski identitet, jer ono što je učinila ateistička podgorička vladajuća garnitura uskoro bi mogli da primijene i na Kosovu i Metohiji, a sve su veći nagovještaji da bi se nešto slično moglo dogoditi i u Hrvatskoj gdje odavno postoji nastojanje da se napravi nekakva hrvatska pravoslavna crkva, rekao je on.

Zato moramo složno kao jedan svi da dišemo.

“Iskreno, vjerujem i Bogu se molim da dođe do susreta između predsjednika Vučića i svih episkopa u Crnoj Gori. Nema razloga da do njega ne dođe, jer ako mogu da se dogode susreti sa Duškom Markovićem koji otima crkvenu imovinu, ne vidim razloga zašto ne bi došlo sa predsjednikom matice svih Srba koja je dužna da brani naš narod koji živi van matice. Upamtite draga braćo i sestre da zaista samo sloga Srbina spašava, a ona nam je danas nikad potrebnija, zaključio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.