Dritan Abazović promoviše knjigu u Ulcinju

0

Nakon skorijeg izlaska iz štampe i ušpješnih promocija engleskog izdanja knjige „Kritika globalne etike“ autora Dritana Abazovića, na prestižnim univerzitetima u SAD i Italiji, kao i promocija u Podgorici i Albaniji najavljujemo i promociju crnogorskog izadnja u Ulcinju.

Promocija će se održati 7. marta 2024. godine u 19 časova, u Centru za kulturu u Ulcinju.

Knjigu je objavila izdavačka kuća “Nova Knjiga” iz Podgorice pod naslovom “Kritika globalne etike”. Predgovor za knjigu napisao je Artan Fuga, član Albanske akademije nauka, dok je recenziju napisao Vojin Rakić, stalni profesor Univerziteta u Beogradu i prof. Oliver Fini sa Instituta za etiku i istoriju medicine Univerziteta u Tübingenu, Njemačka.

U ovoj knjizi, Dritan Abazović, tretira problem politike i etike, te detaljno, kroz istorijski kontekst, analizira aktuelne kompleksne teme koje obuhvatauju razne naučne discipline poput: istorije političkih ideja, političke filozofije, sociologije, etike, teologije itd.

Na promociji će pored autora Dritana Abazovića govoriti: Spartak Ngjela, filozof i pisac, Vladimir Pavićević, politikolog, Mentor Nazarko, izdavač albanskog izdanja knjige, Predrag Uljarević, direktor i urednik izdavačke kuće „Nova Knjiga“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.