Sve za šaku vlasti u zemlji koja se ništa ne pita: Od ruskog “Harašo” do ljubljenja NATO čizme koja je pobila našu djecu u Murinu!

0

Na juče održanoj konferenciji „Izazovi i prilike za mir u Ukrajini: Euro-atlantska perspektiva”, koju je organizovao Atlantski savez Crne Gore, jedan od učesnika bio je i ministar odbrane Dragan Krapović.

Slušajući ga juče, kako saopštava otvoreno antiruske stavove, a da čovjek prethodno nema informacija o njegovom političkom, ideološkom i idejnom pedigreu, stekao bi utisak da sluša nekog prosječnog „američkog jastreba”.  Sigurni smo da mu je i Ranko Krivokapić, koji je takođe tu bio prisutan, sigurno pozavidio.

Naime, Krapović je, u prisustvu američke ambasadorke Džudi Rajzing Rajnke i ukrajinskog ambasadora Olega Herasimenka, saopštio da Ukrajina mora pobijediti.

On je, pored toga, ocijenio i da su teritorije Ukrajine okupirane, da Rusija nema namjeru prekida rata, kao i da nije isključena mogućnost većih aspiracija i širenja sukoba na evroatlantsko područje, precizirao je ministar odbrane.

„To je i realno moguće, ukoliko se popusti sa našom podrškom Ukrajini”, poručio je Krapović.

Krapović je istakao i važnost održanja stepena jedinstva u sprovođenju restriktivnih EU mjera prema Rusiji. On je kazao i da države članice Alijanse, uključujući i Crnu Goru, u cilju postizanja mira moraju da rade mnogo više na jačanju sopstvenih kapaciteta, jer bi proširenje sukoba na evroatlantsko područje bilo za sve neuporedivo skuplje.

„Svako drugačije reagovanje, eventualno povlačenje, a pogotovo prihvatanje kakvog trulog kompromisa, bojim se da bi vodilo i ka širem sukobu”, poručio je Krapović.

Krapović je otišao i korak dalje, pa je kazao i da se Ruska Federacija protivila ulasku Crne Gore u Alijansu, a da sada pokušava da podrije i težnje Crne Gore ka članstvu u EU.

„Naš je posao da definišemo naše interese, a rekao bih da su to građani Crne Gore već uradili, podržavajući u ogromnom procentu članstvo zemlje u EU, što će svakako biti vodilja za ovu Vladu”, kazao je Krapović.

On je podvukao da je u nekim prethodnim vremenima, posebno nakon obnove nezavisnosti, ogromna količina novca iz Ruske Federacije ušla je u Crnu Goru.

„Tu je i puno ruskih investicija, tako da je ostala i određena infrastruktura koja se i danas eksploatiše kako bi se ti uticaji pojačali i dezinformacionim kampanjama poljuljali volja i želja Crne Gore da bude prva sljedeća članica EU“, pojasnio je ministar.

Da bilo kakva vlast kvari ljude – to je opštepoznata stvar. Nije naš narod, tek tako i bez neke, govorio: daj čo’jeku vlast da vidiš kakav je.

To nam, evo, najbolje potvrđuje i jučerašnji sramotni nastup ministra Krapovića. Jer, zanimljivo je da mu Rusi, sve dok nije postao ministar, do sad nisu smetali.

Inače, ko ne zna, Dragan Krapović je jedan od vlasnika firme „Harašo“. Ova firma je 2014. godine kupila dvije podmornice. One se nalaze u marini i, tokom sezone, koriste se u turističke svrhe.

Kao što znamo, „Harašo“ nije ukrajinska, već ruska riječ i, u prevodu, znači – dobro.

Sljedstveno tome, ni firma, pod ovim nazivom, sasvim sigurno nije osnovana da bi uzimala ukrajinske već, s obzirom da su Rusi godinama bili najbrojniji turisti u Crnoj Gori, ruski novac…

No, po svemu sudeći, skloni smo da vjerujemo da se ministar Krapović, vrlo vjerovatno, ugledao na njegovog kolegu u Vladi, ministra pravde Andreja Milovića.

Podsjećamo, Milović je, svojevremeno, išao da dočekuje predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina u Beogradu, kada je ovaj dolazio da prisustvuje vojnoj parade srpske vojske, a sada je veliki fan NATO-a, zaklet da odbrani tekovine Alijanse od kojih su, između ostalog, neke i: ubijanje nedužnih civila u Jugoslaviji i Bliskom Istoku, bombardovanje i uništavanje suverenih i nezavisnih država…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.