Zaharova: Ako treba sredićemo Nuland da ode u manastir kako bi se iskupila za svoje grijehe

0

Viktorija Nuland planira da da ostavku jer je propala antiruske politika za koju se Amerika opredijelila, a koju je predložila upravo Nulandova, napisala je zvanična predsatvnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na Telegramu.

„Neće vam reći razlog njene ostavke. Ali to je jednostavno – neuspjeh antiruskog kursa Bajdenove administracije. Rusofobija, koju je predložila Viktorija Nuland kao glavni spoljnopolitički koncept SAD, je kao kamen koji vuče Demokrate na dno“, precizirala je Zaharova.

„Ako slučajno poželi da ode u manastir da se iskupi za svoje grijehe, možemo da kažemo po koju dobru riječ za nju“, dodala je Zaharova i podijelila sliku Nulandove iz pravoslavne crkve na kojoj pali svijeće.

Državni sekretar Entoni Blinken rekao je da ga je njegova zamjenica Viktorija Nuland obavijestila o svojoj namjeri da podnese ostavku u narednim nedeljama.

Nulandova, koja se smatra glavnim inspiratorom antiruske i proukrajinske politike, završava 35. godinu karijere nakon što je prebačena na mjesto prvog zamenika državnog sekretara. Na toj poziciji je bila privremeno od prošlog jula, nakon penzionisanja Vendi Šerman.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.