Brajović: Država ne stoji iza Montekarga, borimo se da robu iz Srbije prebacimo u Luku Bar, a za 30 dana možemo da skliznemo u porvaliju

0

U Montekargu su napravljeni rezultati i firma je stojeća na ledu, poručio je direktor Montekarga Miroslav Brajović emisiji “Sa Srpskom u centar” na RTV Srpska.

“Država ne stoji iza nas, Ukrajina je čitavi svijet poremetila, borimo se svim silama da dvije robe iz Srbije prebacimo u Luku Bar i možemo da skliznemo za 30 dana u porvaliju, jer ćemo se teško povratiti. Trenutno je pšenica iz Srbije i trenutno je đubrivo za Srbiju, ali teško se i do toga dolazi”, kazao je Brajović.

Dodao je da je infrastruktura napravila nešto što je za pohvalu.

“Do danas je uložila u promjeni 18 hiljada pragova, a od 1970. pragovi se nisu mijenjali. Sve smo to uradili iz sopstvenih sredstava. Drugo, i oni imaju svojvozni park gdje su uložili 300-400 hiljada evra, bez kojih se ne može izaći na prugu da se održava mrezža ni bilo šta na pruzi. Doveli su do 90 odsto ispravnosti i pored svega u ovom vremenu što je pozitivno. Do 2021. godine Željeznica nije imala pomoćni voz, a sada ga imamo. Podržavam svaki potez ministra Radulovića. Da nije bilo tima gospođe Bošković i da nije bilo Dragana Radovića, koji radi projekte za Željeznicu, koji su naoravili za dvije i po godine sve ove projekte i na osnovu njih danas su EU i Evropska banka odvojile 320 miliona evra i 150 gratis”, rekao je Brajović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.