Živković cijeni Nikolaidisovo sijanje mržnje, pa pokušava da ga odbrani: Institucije ćute na širenje nacionalizma i šovinizma

0

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković saopštio je danas da kada institucije progone „slobodnu riječ, one koji ne ćute na nepočinstva i rušenje svih civilizacijskih vrijednosti u društvu, logično da će isti biti progonjeni i na ulici“.

„Sve dok institucije ćute na širenje nacionalizma i šovinizma, potpuno je očekivano da se desi spaljivanje slobodne misli i književnog opusa Andreja Nikoladisa. Kada institucije ne učine ništa da zaustave širenje šovinizma, onda je sljedeća faza spaljivanje pravih ljudi, a ne njihovih lutki“, saopštio je predsjednik DPS-a, partije koja je proteklih 30 godina progonila svakog slobodno mislećeg građanina.

Danas je to, kako kaže novi lider DPS-a, u Herceg Novom, a sjutra će biti, dodaje on, još brutalnije na nekom drugom mjestu, uz opravdanje da ne razumijemo inicijativnosti i velike ideje karnevala.

“Pravdati ovakvo ponašanje i proglašavati žrtvu krivcem samo je nastavak relativizacije brutalnog obračuna sa svakim ko misli drugačije i javno konstatuje sunovrat koji se dešava u Crnoj Gori. Jučerašnja lomača na kojoj je slobodna riječ gorjela u plamenu, zapaljena je prije tri godine, i od tada je samo rasplamsavaju od prilike do prilike”, zaključio je Živković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.