Vučić brutalan prema režimu u Podgorici: Lažovi i bijednici šire laž da se dogovaram sa Milom, sačuvaćemo srpski jezik i narod u Crnoj Gori!

5

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da zbog harange koju su vodili ANB, pojedini opozicioni mediji u Crnoj Gori i neki crkveni krugovi, donio je odluku da ipak ne ide u Pljevlja na Badnji dan, kako je ranije bilo planirano.

“Neću da napadnem ni jednog sveštenika u Crnoj Gori, ma šta znao o njima, jer se naša Crkva nalazi u teškoj situaciji”, rekao je on.

Nikad nijesam imao dogovore sa Đukanovićem, zna se ko širi te laži

Predsjednik je rekao da je zamolio patrijarha da mu da blagoslov da bude sa svojim narodom kao i uvijek kada je najteže.

“Moja ključna poruka našem narodu u Crnoj Gori je: Mi smo jedinstven narod i nikome nećemo da nam uništi ni prošlost i ni budućnost. Niti da nam satre ognjišta mirno niti na bilo koji drugi način, borićemo se istinom, ne oružjem niti lažima. Želećemo razgovore sa njima jer su oni naša braća, ali moraće i oni da poštuju nas, rekao je on.

Vučić je rekao da Mila Đukanovića poštuje kao predsjednika Crne Gore ali da nikada nisu imali nikakve dogovore pogotovo ne o nacionalnim pitanjima.

– Donio sam tu odluku jer sam siguran da bi bilo izazivanja sukoba i ne zato što se plašim već zato što bi to neki iskoristili da naude srpskom narodu. Neću da idem, ne dam vam priliku da optužujete Srbiju i kažete bilo šta. Podržavaćemo naš narod i sve institucije srpskog naroda deset puta više nego do sad i ne možete nam ništa. Sve ćemo to javno da radimo i srpsko ćirilično pismo i ako bude trebalo da organizujemo nastavu na srpskom jeziku – kazao je on i dodaje:

– Kada god je trebalo da idem u BiH išao sam, išao sam u Laplje selo. On je blagodslovio moju posjetu i zahvalio mi što brinem o našem narodu. Hoću da se zahvalim i predsjednicima opština i predstavnicima političkih partija u Crnoj Gori, Demokratskom frontu i ljudima iz SNP-a i iz gotovo svih partija na tome što su moj dolazak podržali. Ja sam mislio da je to uobičajena stvar, a onda sam shvatio zbog reakcija da to što bih privatno došao, bez političkih govora, da to nije po volji crnogorskom režimu koji su na različite načine počeli da puštaju u medije kako će to da izazove haos i krvoproliće. Zapitao sam se da li je moguće, da moja jedna privatna posjeta hramu može to da izazove – kazao je on.

Dodao je da ništa nigdje nismo organizovali, samo smo gledali šta je to što se dešava srpskom narodu.

“Vidim da ste se žalili NATO-u zbog zastave, isto ono što smo mi osudili. Mi Crnu Goru doživljavamo kao bratsku zemlju, a vi nas NATO-u prijavljujete, da nećete da nas bombardujete – upitao je Vučić.

Režim u Podgorici hoće da smanji broj Srba u Crnoj Gori

On je rekao da u Crnoj Gori živi više od 28 odsto Srba i da je namjera djela režima u Podgorici očigledna da taj posto bude niži. Čitava borba se svodi na to da se smanjene srpskog korpusa u jednom trenutku to proglasi državom gdje Srbi neće imati svoja prava.

Takođe, predsjednik Vučića pita Markovića nije li zaprepašćujuće to kada hapsite Mila Božovića, menadžera u Budvi, jer je na svoju kuću istakao srpsku trobojku.

– Premijer Marković je izjavio da je povodom pokušaja jedne zastave da je to zaprepašćuijući odnos jedne vlasti u Srbiji, pa ga pitam je li to zaprepašćujuće što smo hiljadu policajaca doveli da čuva ambasadu? Nije li zaprepašćujuće to što se sa pojedincima dogovarate da se izbaci naša trobojka? Nije li zaprepašćujuće to što nema ni jednog Srbina na nekom važnom mjestu i to što niste pitali narod da li priznaje nezavisno Kosovo. Nije li zaprepašćujuće to što ste slali zvanične delegacije na proslavu Oluje? Na sve to smo ćutali i mirno reagovali, a onda ste se drznuli da nam držite pridike, iako smo uradili sve po bečkoj konvenciji da zaštitimo vašu ambasadu. I nijedan čovjek nije htio da upadne tamo. Nemojte da lažete, kazao je Vučić.

Plasirali laž da sam tražio sastanak sa Mitropolitom Amfilohijem

Komentarišući navode da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odbio susret sa njim, Vučić je kazao da to nije istina jer, kako je rekao, nikad nije tražio susret sa mitropolitom, već samo sa patrijarhom Irinejem.

On je ocijenio da je namjera crnogorskog režima da procenat Srba na idućem popisu bude ispod 20 odsto.

5 Comments
  1. Crnogorski Betoven komentariše

    Ko su vam braca? Otkacite se od nas vise. Nista nece drzava Srbija raditi u Crnoj Gori. Minula su ta vremena nepovratno.

    1. Srbin Bar komentariše

      Betovene,ajde se ti Dukljanine otkaci sa srpskih portala..Nadji neku zensku,radi nesto…nemoj samo ds botujes za Mila lopova po citav dan za 20 evra…Nesreco jedna…

  2. Kikica komentariše

    Betovene stigao si i na ovaj portal? Jesu ti pojacali sendviče sa pršutom da imas snage da manitas po portalima?

  3. Vasilije komentariše

    Konkretno da se ODMAH omogući podnošenje zahtjeva za državljanstvo i da se na osnovu podneska odobri studiranje,liječenje,kupovina nepokretnosti,zaposlenje i druga prava i to na osnovu državljanstva u SSG I PODNESKA ZA OBNOVU DRŽAVLJANSTVA (do omogućavanja dvojnog državljanstva zahtjev bi mirovao)!Odmah i konkretno!
    Sa in4s smrad od Komlena osakatile pa to i ovdje uradite i neka se preseli kod Supkovica!

  4. Banja komentariše

    Ko ovu priču progura taj nije svoj.
    Osuo po režimu, a brani Mila i srpsku opoziciju. Ludilo…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.