Partsos – Radović: CBCG ima ključnu ulogu u očuvanju finansijske stabilnosti

0

Centralna banka Crne Gore (CBCG) ima ključnu ulogu u očuvanju finansijske stabilnosti kao segmenta ukupne makroekonomske stabilnosti koja je veoma važna za dalji napredak Crne Gore na njenom evropskom putu, kazao je ambasador Grčke u Crnoj Gori Panajotis Partsos tokom današnjeg susreta sa guvernerkom Centralne banke Crne Gore Irenom Radović.

Ambasador Partsos, kako je saopšteno iz te institucije, čestitao je Radović stupanje na funkciju.

“Centralna banka Crne Gore ima ključnu ulogu u očuvanju finansijske stabilnosti kao segmenta ukupne makroekonomske stabilnosti koja je veoma važna za dalji napredak Crne Gore na njenom evropskom putu”, kazao je grči ambasador tokom susreta.

Iz CBCG su kazali da Radović je upoznala grčkog ambasadora sa aktuelnom situacijom u bankarskom sektoru Crne Gore, ističući da je isti stabilan, dobro kapitalizovan i visoko likvidan, te da je prethodnu godinu karakterisao kontinuirani rast aktive, kapitala i depozita.

Sagovornici su se saglasili u ocjeni da Grčka i Crna Gora imaju veoma dobre i prijateljske sveukupne odnose i odličnu bilateralnu saradnju, te da postoji prostor za dalje jačanje ekonomskih odnosa dviju zemalja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.