Bugarska razmatra potpisivanje bezbjednosnog sporazuma sa Ukrajinom

0

Bugarska razmatra potpisivanje bilateralnog bezbjednosnog sporazuma sa Ukrajinom, prateći nedavni trend uočen među mnogim evropskim državama.

“Bugarska raspravlja o potpisivanju bilateralnog bezbjednosnog sporazuma, ali to prvo mora odobriti Narodna skupština”, rekao je bugarski premijer Nikolaj Denkov tokom sastanka sa ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim u Kijevu, prenosi Radio Bugarska, na koju se poziva Anadolija.

Dodao je kako bugarska Vlada i parlamentarna većina rade na osiguravanju maksimalne političke, vojne, diplomatske, humanitarne i materijalne podrške Ukrajini.

Zelenski je zahvalio Bugarskoj na podršci i otkrio da je Ukrajina zainteresovana za zajedničku proizvodnju u sektoru odbrane, za koju je rekao da će Bugarskoj osigurati radna mjesta i zadovoljiti potrebe Ukrajine.

Kako prenosi Radio Bugarska, na sastanku je bilo riječi i o unaprijeđenju bilateralne saradnje u sektoru energetike, infrastrukture i logistike.

Zelenski je prošle srijede rekao da se njegova država priprema za potpisivanje novih bezbjednosnih sporazuma sa svojim partnerima.

Ukrajina je od početka godine potpisala desetogodišnje bezbjednosne sporazume sa Velikom Britanijom, Francuskom, Danskom, Italijom, Kanadom i Njemačkom kako bi produbila odbrambenu saradnju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.