Đurić: Bićemo nesalomivi bedem dok god smo jedinstveni

0

„Srpski narod na Kosovu i Metohiji će se i u vremenu pred nama držati čvrsto i biti nesalomivi bedem dok god nastupa odlučno i ujedinjeno“, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić u novogodišnjem intervjuu za televiziju „Most“ iz Zvečana.

Srbija će, kako je istakao, osim što će nastaviti da se bori za mir i da garantuje bezbjednost našeg naroda u pokrajini, u 2020. godini koncentrisati i na to da svakom svom građaninu u nevolji pomogne na najkonkretniji način.

– Ne može da se dogodi da iz medija saznajemo da šestočlane porodice žive u kućama koje se urušavaju i da bebe žive pod istim krovom sa domaćim životinjama, da ljudi dočekuju praznike, a da nemaju da daju hljeba i mlijeka svojoj djeci – rekao je Ðurić, objasnivši da je političkim predstavnicima Srba sa KiM i rukovodiocima centara za socijalni rad dat jasan i kratak rok da dopru do svakog građanina.

Ko nije spreman da radi, taj više neće biti na svom mjestu od kraja januara ili početka februara, poručio je Ðurić.

– Ako u datom roku ne budemo vidjeli da su počeli da rješavaju konkretne probleme građan, onda će početkom februara uslijediti njihove smjene, i ne interesuje me ko kojoj frakciji pripada – upozorio je direktor Kancelarije za KiM.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.