DF: Ivan Brajović stoji iza nezakonitog hapšenja naših poslanika

0

Poslanici DF-a optužili su predsjednika parlamenta Ivana Brajovića da stoji iza njihovog hapšenja u Skupštini i da je time višestruko prekršio Ustav.

Poslanici Andrija Mandić, Predrag Bulatović i Nebojša Medojević su na konferenciji za novinare kazali da su u sva dešavanja u Skupštini umiješane i strane službe koje su ušle u Vladu, parlament i djelove opozicije.

„O tome smo danas htjeli da razgovaramo na sjednici Odbora za bezbjednost, ali čelni ljudi policije, ANB i Ministarstva odbrane nijesu smjeli da dođu“, kazao je Bulatović.

Poslanici DF-a su, kako je dodao, bili zainteresovani da vode raspravu, da saznaju koji su oblici hibridnog rata, ko su nosioci hibridnog rata.

Medojević je kazao da je ključno da jedan od nosećih elemenata hibridnog rata jeste uticaj stranih službi na institucije.

„Na parlament je neko napravio invaziju i protivustavno su pohapšeni poslanici. Moje saznanje da je nalog za upad policijskih snaga u parlament dao lično predsjednik parlamenta Ivan Brajović. Niko ne smije da ugrozi nezavisnost i suverenost parlamenta u strahu su nalozili da se hapse poslanici, ne može biti sramnija odluka“, rekao je Medojević.

Bulatović je, kaže, imao konkretna pitanja za glavne teoretičare u Vladi tog tzv. hibidnog rata, „a koji su danas pobjegli“.

„Pobjegli su Predrag Bošković, Mevludin Nuhodžić, Veselin Veljović jednako onako kako se junački prsio predsjednik Vlade Duško Markovć da će nas sam dočekati, pa je pobjegao čim je bio jedan mali razgovor koji smo započeli sa predsjednikom Skupštine“, rekao je Bulatović.

On je kazao da je želio da ih pita ono što u DF-u osnovano sumnjaju – da u Vladi, u parlamentarnoj većini i dijelu opozicionih partija, postoje vjerne sluge i agenti CIA-e, FBI, MI6 i njemačkog BND-a, „a ovdje se vodi rat protiv časnog i čestitog DF-a“.

„Željeli smo da pitamo prije svega direktora policije je li on sam ili pod nečijim nalogom i pod čijim, izdao direktivu da se uhapsi 17 poslanika. Odakle pravo nekom da dozvoli mimo skupštinskog obezbjeđenja, koje jedino ima pravo po poslovniku i aktima ove Skupštine da bude u sali i uđe u salu da maltretiraju poslanike i hapse. Ušli smo u završnu fazu urušavanja institucija u noći između 26. i 27. decembra jer je ovo predstavnički dom naroda, a to urušavanje dominantno sprovodi Milo Đukanović“, smatra Bulatović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.