Lakušić: Kriminalna odluka vlasti u Podgorici, nameću nove namete građanima

0

Odluka o porezu na nepokretnosti Glavnog grada Podgorica, je još jedan u nizu nameta na i onako skroman budžet građana, ocijenio je Zoran Lakušić, odbornik DF-a u Podgorici.

“Po već ustaljenoj praksi paprene cijene poreza na nepokretnosti, treba da popune budžet Glavnog grada, sredstvima najsiromašnijh građana Podgorice, dok će oni iz vlasti i bliski vlasti, po već isprobanom pravilu sakrivati svoju imovinu i izbjegavati plaćanje poreza. Cijene se utvrđuju kako stoji u obrazloženju Odluke, na osnovu cijene jednog kvadratnog metra stana, po sada aktuelnim cijenama koje nameće građevinski lobi, a koje su nerealne. Ovaj lobi pritom stiče ekstra profit i enormno bogastvo.

U Podgorici prema nekim podacima ima preko 6 hiljada stanova, za koje se ne zna ko su vlasnici, ali i na desetine hiljada kuća za koje se porez ne plaća. Zato se postavlja pitanje, da li će neznaveni gradonačelnik Ivan Vuković, u svom nasilništvu prema poreskim obaveznicima garantovati bolju i kvalitetniju javnu uslugu. Da li on zna da se još u prigradskim mjesnim zajednicama, građani do svojih kuća dolaze izrovanim ulicama, da su im prvi kontejneri za odlaganje smeća udaljeni od četiristotine do hiljadu metara, snadbijevaju se vodom za piće iz azbestnih cijevi, nemaju organizovan javni prevoz i nemaju gradsku kanalizaciju.

Umjesto da se uvode porezi na ekstra dobit, ovakvim odlukama se direktno udara na one građane koji jedva sastavljaju kraj s krajem, a daje mogućnost tajkunima da još više uvećavaju svoj kapital.

Kako ulazimo u izbornu godinu tako vlast uvodi harač građanima, kako bi njihovim novcem pokrili troškove DPS kampanje i da sve što se narednih mjeseci bude radilo u Podgorici prepišu sebi zasluge.

Odlukom o porezu na nepokretnosti vezana za zemljište, pokušavaju da građane koji imaju velike komplekse zemljišta u selima sa nepristupčanim putevima i bez ikakve infrastrukture, primoravaju da plaćaju nepotreban porez. Ako to ne budu mogli, javni izvršitelji će im skidati pare sa žiro računara. Na taj način režim Mila Đukanovića primoraće građane da se odriču sopstvene imovine, jer neće moći da plaćaju tolike namete. Takođe, u toku su i razmišljanja u Podgorici o povećanju cijene vode, ali i drugih komunalnih usluga.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković u euforiji sopstvenog neznanja ovih dana skida popularne Mugiće, koji su građane Podgorice i te kako koštali. Pa postavlja nove u obliku prepreka, kako bi nekome bliskom upravi grada omogućio da uzme novac građana Podgorice.

Ovo su samo neki od primjera postupaka DPS vlasti, ali i opomena građanima da na izborima koji slijede okrenu leđa vlasti koja ne štiti njhove interese, stoji u saopštenjuY

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.