Hrvatski teolog Drago Pilsel: Đukanović je idiot koji otima imovinu SPC u Crnoj Gori, to u EU neće proći!

0

Hrvatski teolog Drago Pilsel ocijenio je da je Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore napravio neviđenu glupost sa Predlogom zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Da, dakle ponavljam sve to je idiotizam Đukanovića koji ne razumije šta je savremeni svijet, šta je Crkva i šta je država. I ne razumije da ne možeš otići Papi da ga pozoveš u Crnu Goru a da istovremeno šutiraš Crkvu. Papa Franjo i Vartolomej, Carigradski patrijarh su veliki prijatelji, a Carigradski patrijarh se izjasnio protiv autokefalnosti CPC koja je defakto jedna nevladina organizacija, svidjelo se to njima ili ne to je nevladina organizacija”, rekao je on.

Na konstataciju novinara da će Milo Đukanović napraviti državnu crkvu, Pilsel dodaje:

“Neka napravi, nikakav problem, ako Crnogorci žele svoju crkvu neka naprave, ali ne na imovini SPC-a i onda kad naprave svoju Crkvu neka traže autokefalnost.  Dakle neka ne očekuju da ć Grci kao prvi to priznati, to se neće dogoditi, da će ih priznati Ruska, ni to se neće dogoditi, da će ih priznati Srpska, ni to se neće dogoditi. Ni Carigradska neće, Vartolomej je rekao da neće“.

Voditelj konstatuje da se sve svodi na to “SPC napolje, srpski popovi napolje, Crnogorska crkva unutra.“

“Napisao sam u jednom tvitu da je Đukanović, ja to ne zaboravljam, mi u Hrvatskoj ne zaboravljamo,  de fakto stajao iza hordi koje su upale i razorile sve od Konavala do Dubrovika. Ako Đukanović misli da može otimati a istovremeno htjeti ući u Evropsku uniju, on ne razumije što je to politika, on to ne razumije. Dakle niko u svijetu neće blagosloviti njegovo otimanje Srpske imovine u Crnoj Gori, neće”, smatra on.

https://www.instagram.com/tv/B6mAAIdHLAK/?igshid=1os5jlmuhxdt4

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.