Miletić: To što se u srcu Evrope radi prema našem narodu je jedan težak zločin

0

Predsjednik Centra za proučavanje globalizacije prof. dr Dejan Miletić kaže da teror koji je Aljbin Kurti demonstrirao doživljava kao živu ranu.

– Kada nam neko sa strane ukaže na dimenzije tog zločina i šta se sve dešava na KiM, sve još emotivnije doživljavam. To što se u srcu Evrope radi prema našem narodu je jedan težak zločin. Činjenicom da ne reaguju na takvo ponašanje stranci kao da učestvuju u tome – istakao je Miletić i dodao:

„Laži i manipulacije doživljavam kao deo primitivnog nastupa i politike, ali sužavanje sloboda neprestano i teror su neprihvatlji.

Kaže da je ogorčen na međunarodnu zajednicu koja je dovela do ove situacije da je urušen dijalog, da se suživot ne pominje…

To su učinili međunarodni predstavnici nečinjenjem i podrškom Kurtiju – istakao je Miletić.

Novinar Aleksandar Gajović kaže da zabrinjava blaga reakcija zapada, odnosno izostanak reakcije prema ponašanju režima Aljbina Kurtija.

Foto: TV Pink Printscreen

– Obraćanje predsjednika Vučića u Savjetu bezbijednosti UN je vrlo značajno, to je bila prolika da cijela planeta čuje šta se radi. I ovo što ste sada pročitali je blago, oni upozoravaju da se dinar ne gasi…Ne vidim rečenicu da će im biti uvede sankcije ako ne odustanu od odluke o ukidanju dinara – naveo je Gajović.

Kako je dodao, ne čudi ga blaga reakcija jer je takozvano Kosovo njihovo čedo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.