Mitropolit Amfilohije: Neko radi privatnih interesa, vlasti i svoje „slasti“ ugrožava budućnost Crne Gore

0

Mitropolit je pozvao opozicione i poslanike rimokatoličke i islamske vjeroispovijesti da ne učestvuju u raspravi o Predlogu zakona o vjeroispovijesti.

„Za krst časni i slobodu časnu, na tome je utemeljeno zakonodavstvo do naših vremena. Na ovo podsjećamo parlament – njihova je odgovornost veća ako zakone temelje na ovoj istini. Nijesmo ovdje ni protiv koga nego da izrazimo poštovanje ovom domu“, kazao je mitropolit.

„U imenu Božjem je sud i pravda, a to piše i na transparentu koji nose monahinje. Naše sestre nose ovu poruku. One ugrađuju svoju mladost u obnovu svetinja i duša. Ova istina velika svejdoči i nama i ovom parlamentu da su samo oni zakoni koji se temelje na ovoj velikoj istini. Na ovoj istini je utemeljeno i zakonodavstvo Crne Gore“, poručio je Amfilohije.

Mitropolit je izrazio uvjerenje da neko radi privatnih interesa, vlasti i svoje „slasti“ ugrožava budućnost Crne Gore.

„Nadamo se da će poslanici koje je narod izabrao čuti glas svog naroda i narodnog sveštenstva, da će donijeti svoje odluke onako kako to odgovara onome što je zapisao Sv. Petar“.

„U ime Božje i Sv. Vasilija i Sv. Petra, Simeona Dajbabskog u ime Stefana Piperskoga mi ovdje danas uvjeravamo naše poslanike da ne dozvole da neko izmanipuliše njihovim odlukama i zakonskim odredbama, da ne dozvole da se odredbe ovog zakona primjenjuju na ovakav način. Ako Crna Gora zaista želi da se ugradi u Evropsku zajednicu, onda ne mogu to činiti bezakonjem i prihvatanjem bezakonja“, naglasio je mitropolit Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je blagoslovio sve poslanike i skupštinski dom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.