Makronova posjeta Ukrajini otkazana iz bezbjednosnih razloga

0

Francuski predsjednik Emanuel Makron odložio je svoju posjetu Ukrajini, iz kako se navodi „bezbjednosnih razloga“ zbog če prenose „RIA Novosti“, pozivajući se na pisanje francuskog lista „Čelendžes“.

Prethodno je Markon najavio da će Francuska u narednih nekoliko nedelja privesti kraju rad na bilateralnom ugovoru o bezbjednosnim garancijama između dvije zemlje i obećao potpisivanje ovog dokumenta tokom njegove posjete Kijevu u februaru.

Takođe, pre nekoliko dana pojavile su se i informacije da će predmet ugovora biti i potencijalna isporuka francuskih aviona „miraž 2000“ ukrajinskim snagama.

„Prva bilateralna posjeta predsjednika Makrona, zakazana za 13. i 14. februar je odložena“, navodi se u francuskom listu, a osim njega posjetu su otkazali i predstavnici Saveza francuskih preduzeća – MEDEF.

Prema informacijama dobijenim od pres službe Jelisejske palate, poseta francuskog predsjednika odložena je iz bezbednosnih razloga. Kada su primili ovu vest, pojedine ukrajinske diplomate u Parizu „ostale su u šoku“, dok se organizatori posete žale da su u stanju potpune neizvjesnosti, prenosi „Čelendžes“.

Kako se navodi, novi datum posjete Makrona i dalje nije određen, pa je upitno kada i da li će do nje uopšte i doći.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.