Miodrag Daka Davidović: Meni je jasno ko je pokušao da me ubije, spasili su me Gospod i Sveti Vasilije Ostroški!

1

Sve je meni jasno, ali ja prosto ne želim da prejudiciram do kraja, policija nije završila svoj dio posla, dok oni ne zaokruže posao, ne smijem ništa da kažem, kazao je biznismen Miodrag Daka Davidović na pitanje da li ima ideju ko bi mogao da stoji iza pokušaja njegovog atentata.

Davidović je, gostujući na televiziji Pink, kazao da se sada osjeća odlično.

“Živim u vjeri i sa Gospodom, da je trebalo da se desi desilo bi se. Tu u noć, sa trideset metaka i optičkim snajperom bilo je nemoguće promašiti, ali Gospod i Sveti Vasilije Ostroški su me spasili”, kazao je on.

Nikšićki biznismen pogođen je u lijevu šaku, a u kritičnom momentu bio je u društvu vladike Budimljansko-nikšićkog Joanikija.

Davidović je takođe u emisiji kazao i da se sveti Vasilije Ostroški javio se sveštenicima uoči crkvenog sabora u Nikšiću i rekao im – “Samo pripremite ćivot i ja ću doći prije liturgije”.

“Ja ovo pričam zbog vernih gledalaca kojih u Srbiji ima milioni. Ja sam dobio blagoslov od sveštenika da mogu da govorim sledeće: Bila je gužva u državi, šta će da se desi. Može li policija da spriječi dolazak Svetog Vasilija, jer je mnogo ranije objavljeno nego što je trebalo da se desi. Sveti Vasilije se javlja sveštenicima i kaže: „Ne brinite. Samo pripremite ćivot. Ja ću doći prije liturgije. Samo Gospod i Sveti Vasilije Čudotvorac znaju kako se to desilo i kako je Sveti Vasilije stigao u crkvu u Nikšiću. To je bio najveći događaj u Crnoj Gori u istoriji neba i zemlje i mi moramo taj događaj da predstavimo na onakav način kako dolikuje – izjavio je Davidović.

Dodao je da je operisan posle atentata.

“I odmah da vam kažem, oprostio sam onome koji je to uradio. Kunem vam se krstom. Oprostio sam mu iz tri razloga: prvi, zbog toga što sam hrišćanin i što znam da je to neki naš napravio, druga stvar da to bude poslednja kap krvi među nama Srbima. Treća stvar koja je veoma bitna. Totalna anestezija, operacija traje dva, tri sata. I dobro završena operacija i profesor Simeonović dođe i meni kaže problem ti je sa malim prstom, to će morati da traje više mjeseci, da ne kažem godinu ili više . Ja kažem nema veze, ako može da se izleži može, ako ne može slava Gospodu. Primaknem se ćivotu, svetim moštima, potpuno se vratio prst, isti sekund, ispričao je Davidović.

Govoreći o potrebi Crne Gore da ima jednu svoju crkvu rekao je da ni danas nije kasno vlastima u Crnoj Gori da se ovo, kako je rekao, zlo zaustavi.

– Ja ću biti prvi koji će se poniziti. Mi samo treba da se ponizimo pred gospodom, a da uzdignemo glave pred ljudima. Daj Gospode da spasimo crkvu, da spasimo vjeru. Stradanje Hrista radi, to je božiji blagoslov – zaključio je on.

Mandić: Srbija napreduje, Vučić pomaže Srbe

Lider DF-a Andrija Mandić je naveo da Milo Đukanović ovo sa crkvom već dugo planira.

– Zastavu Crne Gore koja je bila srpska trobojka, pretvorio je namjerno u zastavu da bi se razlikovala od srpske. To je jedna od najopasnijih projekata. 100.000 ljudi se obavezalo u zaštitu Crkve – rekao je on.

Kako je objasnio upravo zato što on brani vrijednosti njegoševske Crne Gore on i njegova stranaka Demokratski front su cijele godine na udaru.

– Imamo opoziciju u Crnoj Gori koja je spremna da uradi sve da se taj zakon ne bi usvojio. Imamo crkvu, naše sveštenstvo, naše episkope – naveo je Mandić i dodao da je ovo tema koja je dominantno crkvena, istakao je on.

Mandić je gostujući u istoj emisiji sa Davidovićem dodao da Srbija napreduje.

“Želim da čestitam predsjedniku Aleksandru Vučiću i srpskom rukovodstvu na dobrom osjećaju zbog toga što će biti urađen remont pruge ka Crnoj Gori, kako bi crnogorski narod bio spojen sa Evropom. Takođe, želim da se zahvalim na pomoći koju je Aleksandar Vučić dao Srbima u Crnoj Gori. Od vremena kralja Aleksandra niko više nije materijalno pomogao Srbima u Crnoj Gori otvaranjem Srpske kuća koja je koštala tri i po miliona evra – rekao je on.

1 Comment
  1. Crnogorski Betoven komentariše

    Kriminalci znaju sve. Ako pogine neko iz skaljarskog klana pucao je neko iz kavackog. Tako je i sa obim svercerom cigareta i nafte.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.