Đukanović naredio funkcionerima: Obračun sa Crkvom prioritet, tužilaštvo da ne talasa političkim predmetima!

2

Predsjednik DPS-a i Crne Gore Milo Đukanović naložio je svim funkcionerima da se uključe u odbranu najavljenog zakona o slobodi vjeroispovijesti, dok je tužilaštvu interno saopšteno da u narednom periodu spuste tenzije u predmetima koji se vode protiv Duška Kneževića i lidera opozicije.

Kako je našem portalu potvrđeno iz više izvora u DPS-u, zbog te Đukanovićeve sugestije, nije ni skinut imunitet poslaniku DF-a Nebojši Medojeviću.

Đukanović traži da se svi otvoreni frontovi i predmeti, sada drže po strani, i da se sva partijska i državna energija usmjeri ka Crkvi.

Zbog toga nije skinut imunitet Medojeviću, a i nema više tužilačkih talasanja u predmetima protiv Duška Kneževića. Procijenjeno je da bi rat na više frontova bio poguban po DPS, i da sve mora da se usmjeri na borbu oko Crkve i naredne parlamentarne izbore.

Procijenjeno je da DPS ne može da izdrži bitku na više otvorenih frontova, zato sada povlače ovakve poteze.

Jasno je da Đukanović i DPS, nakon ovoga, svoju političku sudbinu vežu za uspjeh zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je direktno uperen protiv SPC.

Ne bi bilo iznenađenje da se pitanje oko Crkve prolongira na par mjeseci i da se tempira konačni obračun za proljeće i parlamentrne izbore koji slijede.

Zato će se u narednom periodu policija i tužilaštvo baviti nekim drugim predmetima, kako ne bi unosili dodatne tenzije.

2 Comments
  1. Cortez komentariše

    Opa, bjeloglavi sup kruži iznad svog plijen, napasce ga ako vidi da se apsulutno ne mrda….

  2. Tale komentariše

    Izbori po kojim uslovima. I ko ce izaci na njih?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.