SNP: Vlast da dobro izvaga oko spornog zakona o Crkvi

0

Danas je u Nikšiću, ispred Sabornog hrama Sv. Vasilija Ostroškog, organizovan veliki crkveno-narodni sabor sa kojeg je vlasti u Crnoj Gori upućena jasna poruka da Mitropolija crnogorsko-primorska i vjerni narod neće dozvoliti otimanje hramova, manastira i svetinja, koje je predviđeno Predlogom zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica.

“SNP pridružio se svom narodu i sveštenstvu Mitropolije, pa su svi članovi Glavnog odbora, opštinskih odbora, kao i brojni simpatizeri SNP-a iz svih gradova Crne Gore svojim prisustvom uveličali ovaj istorijski događaj.

Nakon Sabora, SNP je upriličio novogodišnji koktel za članove opštinskih odbora Nikšić, Plužine, Šavnik i Kolašin, kao i za članove GO i ostale goste.

Predsjednik Vladimir Joković rekao je da će SNP uvijek biti uz svoj narod, a posebno u trenucima kada se brani ono što je od suštinske važnosti za sve nas. On je, povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, okupljenima poželio dobro zdravlje, mir, uspjeh i porodičnu sreću.

SNP još jednom poziva vlast da dobro izvaga da li će istrajati u namjeri da usvoji sporni Predlog zakona i da li joj se isplati da rizikuje sukob sa Bogom, Svetim Vasilijem Ostroškim i vjernim narodom. Sigurno je da mi nećemo odstupiti od odluke da odbranimo ono što nam je najsvetije jer to dugujemo svojim precima i potomcima, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.