Bulatović saopštio Đukanoviću: Obračunali ste se sa Marovićem, zato što vam je protivnik, a ne što se ogriješio o zakon!

0

U Crnoj Gori su razrušene institucije, vi ste ih razrušili i potčinili sebi“, kazao je poslanik Demokratskog fronta Predrag Bulatović, obraćajući se u Skupštini predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Osvrnuo se i na slučaj Svetozara Marovića, nekada prvog saradnika Mila Đukanovića.

“Svetozar Marović je kažnjen, ne zato što se ogriješio o zakon, već zato što vam je bio protivnik. Vi ste se sa njim obračunali, ne zato što je vršio zloupotrebe i pljačke, već zato što je bio vaš politički protivnik. To je vaš moto”, rekao je Bulatović.

On je optužio Đukanovića da je izdiktirao presudu za državni udar, i da sada taktizira da odluka Apelacionog suda bude u korist Demokratske partije socijalista i njega lično, kako bi sačuvao vlast.

„Možda mislite da ste pobijedili montirajući državni udar, možda mislite da imate silu i moć time što ste vi lično, i pod vašom kontrolom i u vašem timu inscernirali državni udar i osudili Milana Kneževića i Andriju Mandića na po pet godina“, kazao je poslanik DF-a i pozvao predsjednika Crne Gore da dobro izanalizira prije nego izda nalog za eventualni zatvor oko lidera DF-a Andrije Mandića i Milana Kneževića.

„Možda vam se čini da to neće proizvesti određene posledice“, kazao je on, upozoravajući na podršku koju DF ima.

„Vi pratite istraživanja javnog mnjenja i znate da smo mi na 20 posto sa tendencijom rasta. Imamo značajnu podršku“, rekao je Bulatović.

Govoreći o zakon o oduzimanju imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi koji je u proceduri, Bulatović je podsjetio da ga manje od jedne trećine građana podržava, podsjetivši da je Đukanović dobio podršku Crkve koju je tražio.

„Znali ste veoma dobro da zatražite podršku patrijarha Pavla, da u dva navrata od mitropolita Amfilohija tražite podršku kada ste ukrali pobjedu nad Momirom Bulatovićem. Mitropolit Amfilohije vam je dao podršku i zahvaljujući njemu, plus izborna krtađa u odnosu na Momira, vi ste postali predsjednik, plus izborna krađa u odnosu na Miodraga Lekića“, naveo je on i pozvao predsjednika države da se odrekne nauma otimanja hramova.

„Jedinstvo je crkve i naroda da brani od otimačine koju imate namjeru da napravite crkvi koja vam je, između ostalog, u određenom trenutku na vaš zahtjev dala podršku jer je smatrala da ste vi možda prosperitetniji i da ćete brže napraviti otklon od komunizma. Ne radite to, možete da uradite puno u ovom trenutku da ne idemo ivicom sukobljavanja. A mi kao Demokratski front izdržali smo što niko nije i izdržaćemo“, zaključio je Bulatović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.