Kompilacija „najsočnijih“ prepiski Vesne Medenice: Primjer najuglednijeg pravnika iz vremena DPS-a kroz epitete „bagra“, „bitange“, „banda“ i psovanje četničkih majki

0

Bagra četnička, majku im j* četničku, bitange, banda, kreteni…

Ovo su samo neki od epiteta kojima je bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica čašćavala svoje sunarodnike a mnogima od njih i „pakovala“ slučajeve na molbu funkcionera iz vladajuće Demokratske partije socijalista.

Iz prepiski koje su dosad objavljivale Vijesti i BORBA može se samo doći do zaključka do kakvog pravosudnog dna je došla sudska vlast u Crnoj Gori čim je jedna ovakva persona sa tri (neustavna) mandata vedrila i oblačila crnogorskim pravosuđem. Koliki je to nivo bezobrazluka kada i pored izgovorenih riječi u jednoj televizijskoj emisiji pokušava i da opravda ovakve gnusne poruke sa poznatom rečenicom – to je moj lični stav.

U svakom slučaju, javnost svakako treba podsjećati s vremena na vrijeme kako su pripadnici DPS-a čašćavali svoje sunarodnike i kakav se pravosudni progon protiv njih vršio a sve zbog svoje političke i nacionalne pripadnosti.

Sve je otpočelo kada je Medenica sa svojom kolegenicom  komentarisala presudu Apelacionog suda kojom se odbacuje presuda za lažni državni udar liderima koalicije ZBCG Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Nakon što joj je šefica kabineta Mirjana Bobičić 5. februara 2021. godine poslala link teksta sa jednog portala, koji je objavio da je Apelacioni sud ukinuo presudu za državni udar, nekadašnja predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica odgovorila joj je:

“Znam, majku im je*em četničku”.

Od svoje nekadašnje saradnice dobija kratak odgovor: “Katastrofa“, pišu Vijesti.

Sa ženom koja je i presudila u tom slučaju, Suzanom Mugošom, takođe su bili komentari, doduše nešto blaži. U poruci koju Medenica šalje Mugoši, par dana nakon što je Apelacioni sud ukinuo presudu, bivša šefica Vrhovnog suda piše da je teško podnijela odluku da se presuda ukine i vrati na ponovno odlučivanje.

Draga Suzana tesko sam sve ovo prihvatila ako sam uopsre u tome i uspjela. Imam potrebu sa tobom da se vidim. Tu sam za tebe i tvoju porodici sve sto procijenis da mogu. 💋

Ranije, kada je došlo do presude, mogli su se čuti drugačiji tonovi.

Predsjednica Osnovnog suda Željka Jovović sa šeficom crnogorskog pravosuđa podijelila je informaciju da je potvrđena presuda koju je izrekla jednom od lidera Demokratskog fronta Milanu Kneževiću, što je ova sa radošću dočekala.

“Kuma moja, evo smo opet aktuelne. Potvrđena presuda DF iz Skupštine”, poslala je Jovović 20. februara 2020. godine Medenici.

“Suuuper”, odgovorila joj je ona.

I sa funkcionerima DPS-a „čašćavala“ Srbe

Bivša predsjednica Vrhovnog suda, čiji sin Miloš je trenutno u zatvoru zbog sumnje za šverc cigareta i narkotika, pored evidentnih činjenica da je montirala presude u korist DPS-a, sa funkcionerima te partije „čašćavala“ je svoje srpske sunarodnike najogavnijim epitetima.

Tako su Medenica i sadašnji poslanik DPS-a Ivan Vukovićem htjeli da stanu na kraj bandi Đurišića, koji su tada u znak protesta blokirali Jerevansku ulicu na Zabjelu.

“Nakon privođenja kod sudije za prekršaje u vezi sa čl. 11 Zakona o JRM lica Đurišić Vanja, Đurišić Savo i Đurišić Danijela – isti pušteni kući. Danas smo Đurišiće bili spakovali, ali sve nam džaba s ovakvim ljudima u sistemu”, šalje Vuković Medenici 21. marta 2020. godine sa broja koji i dalje koristi.

Nastavlja sa pritiscima da se utiče da ne budu pušteni nakon dva dana, Vuković tvrdi da se mora stati na kraj toj bandi dok Medenica odgovara „E da je to samo jedna

“Jedna po jedna”, odgovara Vuković.

Kako su naveli, „glibavi Đurišić je napravio zastiđe svojom tužbom iako su se prije tri mjeseca, po tvrdnjama Ivana Vukovića, stekli uslovi da se ide u zatvor zbog neplaćanja kazni.

U međusobnoj razmjeni poruka i traženju usluga, Vuković se u jednom momentu žali Medenici na njene kolege:

“Predsjednice, pogledajte što Vam kolege rade od nove zgrade na Starom aerodromu. Inspekcija mi šalje slike s terena. Ovo je skandal. Molim Vas za reakciju prema ovim neandertalcima”.

Od nje dobija odgovor da rade svoj posao bez ustezanja:

“Šta je ovo brate mili. Radite svoj posao do kraja bez ustezanja. Budaletine”…

„Bagra četnička“

I nekadašnji gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša poručivao je u porukama sa Medenicom nakon izbora 2020. godine da se neće predati “bagri četničkoj” i “da ih svaki dan treba gađati“.

“Bagru četničku” pominju nakon što je direktorica Kliničkog centra Ljiljana Radulović smijenila medicinsku direktoricu te zdravstvene ustanove, Marinu Ratković.

Medenica odgovara da je pročitala i u tom kontekstu novi menadžment KCCG naziva “ološi”, a potom na Mugošin nagovor, ipak, šalje pismo.

“Poslah ja ‘Dnevnim novinama’. Sjutra će objaviti. Ološi, ne predajemo se tako lako. Nekada i riječ možda može više i od njihovog krsta i naše petokrake”.

Odmah potom dobija odgovor:

“Neka objavi. Kome da se predajemo, bagri četničkoj. Svaki dan ih treba gađati. Najgori su ovi uraši, mrze nas, do besvijesti. Govedo se bavi isključivo progonima, med. šikani i guranju onog ovnića iz Ulcinja”.

U martu naredne godine, dok komentarišu zbivanja na političkoj sceni, ali i tekstove objavljene o Mugoši, Medenica mu piše da se skroz isključila i da slabo što prati:

“Samo sporadično…”

Borac si i ne daj se bagri koja će stalno napadati, Mugoša je napisao Medenici 8. aprila 2022. godine, dan nakon što je portal Libertas objavio prepisku Miloša Medenice sa kriptovane Skaj aplikacije

Mugoša se tokom jednog od razgovora žali kako se “država razvaljuje”, ali i da su mu se okomili na sina, a potom kritikuje i partijske kolege.

“Ja sam se fiksirao, mnogo mi je žao šta se sve ovo događa. Država se razvaljuje, pa za šta sam se borio? Treba li ovdje da djeca ostaju? Okomili se na Miljana ukidaju direktorat na koji se inače pozivaju, i to prije svega ‘naši’ iako sam džabe govorio da su kontra. Da te ne davim sa glupostima. Razvaljuju i diplomatiju definitivno, brukaju državu, zastiđe”, piše joj 20. marta 2021.

Medenica tada poručuje da su oni obrukali državu, a ne nova vlast…

“Mi smo državu obrukali, jer oni ono što nijesu svojatali ne mogu ni brukati. Mi smo odgovorni za sve što se dešava našoj djeci”, piše ona i dobija odgovor:

“Slažem se potpuno…”

(BORBA/Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.