Vulin o “Krušiku”: Cilj je da se oslabi vojna industrija i oblate najviši državni funkcioneri

0

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da afera „Krušik“ i nije afera, već operacija koja ima za cilj da oslabi vojnu industriju Srbije, izblati najviše državne funkcionere i umanji borbenu gotovost Vojske Srbije.

On je, gostujući na TV Pink, rekao da se u Vojsku nije ulagalo decenijama, a da se sada sve obnavlja, od novih uniformi, opreme, pa do ulaganja u sajber bezbjednost.

Vulin je rekao da je sajber ratovanje, ratovanje narednog vijeka, oblast hibridnog ratovanja i hibridnog ugrožavanja bezbednosti jedne zemlje i podrazumijeva kako komentare na društvenim mrežama, tako i plasiranje dezinformacija i priča koji treba da prikazu zemlju u lošem svijetlu i unesu nemir.

„Jedan od klasičnih primjera je ne afera, već operacija Krušik. Mi (Vojska) se snabdijevamo u tom preduzeću, a po ovoj situaciiji vidite kakva je to hibridna prijetnja koja ima kako međski, tako i ekonomski i bezbjednosni aspekt“, rekao je Vulin.

Zadatak na Balkanu je biti spreman, uvijek treba da budete spremni, jer ako niste spremni uvijek se nađe neko da iskoristi vaš slabosti, smatra on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.