ANB kreće u akciju: U izbornoj kampanji će blokirati profile na Fejsbuku koje ne mogu da kontrolišu!

1

Agencija za nacionalnu bezbjednost će tokom izborne kampanje blokirati sve Fejsbuk profile, za koje procijene da ih ne mogu kontrolisati i da bi mogli nanijeti štetu vladajućem režimu, otkriva Borba.

Kako je naš portal već objavio posebno odjeljenje Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) u svom registru evidentiralo je blizu 100 profila na Fejsbuku, koje su označili kao prijetnju po aktuelnu vlast.

Fejsbuk profili pod prismotrom ANB-a

Naš izvor nam je potvrdio da je namjera da se svi ti profili u kampanji eliminišu, odnosno, da se blokiraju. Spisak profila je već napravljen, a oni će preko fejsbuk administratora biti blokirani zbog navodnog “vrijeđanja na vjerskoj, nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi i zbog širenja mržnje”.

Plan je da se profili i ljudi koje režim ne kontroliše na bilo koji način uklone sa Fejsbuka prije i za vrijeme trajanja kampanje.

Baza podataka nepodobnih sa Fejsbuka, počela je da se prikuplja početkom mjeseca.

Borba je već pisala da je naloženo formiranja ovog odjeljenja unutar ANB-a.

“Tim koji se bavi prikupljanjem podataka i sortiranjem naloga, tačnije razvrstavanjem koji su pravi, a koji su lažni, došao je do cifre od blizu 100 lica, koji su aktivni na ovoj društvenoj mreži, a koji su prepoznati kao kritičari vlasti. Prate se sve njihove objave, koje se ažuriraju u posebne foldere, potvrdio nam je naš visokopozicionirani izvor iz ANB-a.

Udar tajne policije na Fejsbuk: ANB kontroliše više od 2.000 lažnih profila!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.