Šveđani, Daka i Švajcarci u trci za Željezaru

0

Na Međunarodni  javni poziv za izdavanje u zakup pogona Čeličane i Kovačnice pristigle su tri ponude, konstatovano je na današnjem otvaranju ponuda u Elektroprivredi Crne Gore u Nikšiću.

Ponudu za zakup dostavio je konzorcijum “Kvalitetsbygg-Uber Nordic” iz Švedske, a u ime te kompanije današnjem otvaranju ponuda prisustvovao je Dragoslav Perović.

CdM je ranije objavio da se švedski konzorcijum Kvalitetsbygg & Uber Nordic prijavio za za zakup Željezare Nikšić, te da nudi do 100 miliona eura.

Kompanija Neksan Miodraga Davidovića dostavila je ponudu za zakup pogona Željezare zajedno sa kompanijama “Universal Energy (Kina) – Energy&Industrial Management Advisory Services” (Češka), prenosi RTNK.

Davidović je u ime konzorcijuma prisustvovao otvaranju ponuda.

Detalji obje ponude su na engleskom jeziku.

Predstavnici kompanije “8B Capital S.A.” iz Lugana – Švajcarska nisu prisustvovali otvaranju ponuda.

8b capital predlaže neprekidan ciklus proizvodnje tri smjene, izvjesna ulaganja u željezarine pogone Čeličani i Kovačnici u iznosu od pet do šest miliona , kao i uposlenje do 150 radnika u fazama.

Traže predviđeni zakup od  pet godina i dodatnih pet, a nakon toga i mogućnost otkupa željezarinih pogona.

Putem e-meila na adresu EPCG stiglo pismo od predstavnika “Wiesinger”. To pismo uvršteno je u prijave. Ocijenjeno je da se to ne može računati kao prijava za javni poziv.

Predstavnik EPCG u Komisiji Miro Vračar rekao je da se može konstatovati da su na javni poziv dostavljene tri ponude.

U komisiji su bili predstavnici EPCG i Željezare, a otvaranju ponuda prisustvovao i zastupnik Ministarstva energetike i rudarstva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.