„Geislera likvidirao stranac, u Brazilu se ubija drugačije“

0

Brazilski istražitelji sumnjaju da je saradnika „škaljarskog klana“, Pančevca Darka Geislera (43), 5. januara u Santosu, naočigled supruge i četvorogodišnjeg sina, likvidirao plaćeni ubica stranac.

Geisleru, koji se nekada prezivao Nedeljković, ubica je prišao sa leđa i u njega ispalio šest hitaca.

– Ubistvo Darka Geislera, koji je i sam osumnjičen da je bio plaćeni ubica, potpuno odudara od „obrasca“ ubistava koje čine kriminalne grupe u Brazilu. Način na koji je ubijen, uzimajući u obzir i njegovu prošlost, ukazuju na mogućnost da je ubica takođe stranac – izjavio je Rubenson Eduardo Barazalom Teišeirom iz Sektora policije Santosa.

Podsjetimo, Geisler je u Santosu živio pod lažnim identitetom i predstavljao se kao stolar iz Slovenije, Dejan Kovač.

– U Brazilu kriminalne grupe ubijaju na dva načina – sa motocikala ili automobila u pokretu – prolaze i pucaju. Ubistvo Geislera potpuno odudara od onoga na šta smo navikli da gledamao – rekao je šef policije.

Naveo je i da je glavni pravac istrage, kada je motiv likvidacije u pitanju, prošlost državljanina Srbije, odnosno ubistva za koja se on vezuje u Evropi.

– Sve to ima veze i sa činjenicom da se on u Brazilu skrivao pod lažnim imenom, sa lažnim pasošem. Čak ni sina nije upisao na svoje, već na prezime majke. Kada se sve uzme u obzir, može se reći da se on skrivao, ali da ga je, sudeći po svemu, neko jurio i da je on to znao. Jedini razlog zbog kog bi ga neko pratio jeste njegova prošlost, odnosno ljudi iz njegove prošlosti – dodao je policajac.

Podsjetimo, crnogorska policija je za Geislerom tragala 10 godina, zbog sumnje da 2014. ispred zatvora u Spužu ubio Andriju Mrdaka, koji je bio blizak „kavačkom klanu“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.