Advokatska kancelarija Prelević: Nemamo veze sa Uredbom Ministarstva pravde u vezi mandata Valentine Pavličić, to je potpuna izmišljotina!

0

Advokatska kancelarija Prelević reagovala je na tekst Da li postoji tajni konflikt interesa: Milović nije produžio mandat Valentini Pavličić u Strazburu, svojevremeno radio u advokatskoj kancelariji Prelević koja je bila u pravnom “sukobu” sa Pavličić oko deportacija“ koji je objavljen juče na našem portalu.

Reagovanje Advokatske kancelarije Prelević prenosimo integralno:

– Navodi portala Borbe koji sugerišu da Advokatska kancelarija Prelević ima bilo kakve veze sa Uredbom Ministarstva pravde u vezi mandata g-dje Pavličić je potpuna izmišljotina.

Naprotiv, sa koleginicom Pavličić već decenijama imamo korektnu profesionalnu saradnju i dobre lične odnose. Advokatska kancelarija „Prelević“ AOD je uspješno vodila mnoge sporove pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, ali nikada nismo zastupali porodice oštećenih iz predmeta Deportacije pred Evropskim sudom. Ovo je lako proverljiva informacija, uvidom u odluku (Krdžalija i dr protiv Crne Gore br. 79065/13) koja je dostupna i na sajtu Vlade Crne Gore.

Neistina je i navod da je jedan od ortaka Advokatske kancelarije, Aleksandar Vojinović u kumovskim vezama sa g. Milovićem.

Sama činjenica da je g. Milović kao advokat u toku 2021. g sarađivao sa kancelarijom Prelević je apsolutno nepovezana sa njegovim kasnijim političkim radom. Od osnivanja Advokatske kancelarije Prelević prije 33 godine sa nama je radilo gotovo 200 pravnika od kojih mnogi danas imaju svoje uspješne karijere u pravosuđu, državnoj upravi i drugim djelatnostima. Pretpostavka da se svi oni danas upravljaju prema našim navodnim interesima i emocijama je besmislena i zlonamjerna.

S obzirom da navedeni neistinit navodi ugrožavaju poslovnu i ličnu reputaciju nas kao osnivača tako i Advokatske kancelarije Prelević AOD, tražimo da nam se odmah, u ime redakcije portala Borba, na portalu izvinite zbog objavljivanja netačnih informacija u skladu sa Kodeksom novinara Crne Gore.

Zahtijevamo da u skladu sa čl. 51 st. 3 Zakona o medijima i Kodeksom, naš odgovor sa izvinjenjem objavite bez izmjena i dopuna, najkasnije 12 sati po prijemu i povežete sa linkom na kojem je objavljen ovaj sporni medijski sadržaj – stoji u saopštenju Advokatske kancelarije Prelević koje potpisuju advokati Dragan Prelević i Aleksandar Vojinović.

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.