NVO Serdar: Napad na Pavlinu Radovanović je napad na ljubav prema otadžbini

0

Pavlina Radovanović, mlada djevojčica iz Orahovca sa Kosova i Metohije, postala je poznata po svom izvanrednom talentu za pjevanje srpskih tradicionalnih, kosovskih i patriotskih pjesama. Međutim, njena ljubav prema rodnoj zemlji dovela ju je na metu neprimjerenih komentara i osuda novinara, saopštili su iz NVO Serdar.

– Svjedoci smo osude od strane pojedinih novinara, koji bi trebali da se bave mnogo ozbiljnijim temama kao predstavnici javnih servisa, koji treba da rade u interesu svog naroda i države. Što u ovom konkretnom primjeru nije slučaj – poručili su iz NVO Serdar, pa nastavili:

– Žao nam je što osoba koja radi u interesu svog naroda, države, svojih predaka i svih budućih generacija srpskog naroda doživljava linč od ljudi koji bi trebali da stanu iza nje i da joj se zahvale za sve što radi za svoj narod, pogotovo jer su to novinari koji bi, prije svega, trebali da rade za iste ciljeve kao i Pavlina. Nažalost, to nije tako – naveli su iz NVO Serdar.

Za kraj su dodali:

– Našoj Pavlini želimo da se zahvalimo za sve što radi za kulturu, duhovno naslijeđe i naš narod. Jer, treba da bude primjer ne samo djeci, već i odraslima, samo na taj način možemo sačuvati amanet od predaka. Vrijđanjem, ponižavanjem i faktički prodajom svog identiteta, tradicije i kulture ne samo da neće biti naše zemlje, nego neće biti ni nas – zaključuje se u saopštenju koordinatorke za ljudska prava NVO Serdar Duške Bandić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.