Zašto DPS-u smetaju NATO standardi: Ako je Džaferi u Skoplju okitio kabinet sa dvije zastave druge države, zašto ne bi i Mandić svoj uljepšao našom trobojkom?

4

Zbog trobojke u kabinetu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića poslanici DPS-a i SD-a noćima nemaju sna.

Pojedinima, onim najekstremnijima, se usled nesanice pričinjava da je Mandić u kabinetu postavio zastavu Srbije i Republike Srpske, dok oni drugi umjerenije zadojeni srbofobijom najavljuju pokretanje inicijative za smjenu prvog čovjeka Skupštine.

DPS-ovci se prosto utrkuju u srbofobnim izlivima, da se prosto čovjek mora zapitati gdje nestadoše njihovi evropski maniri i doslednost u primjenjivanju NATO standarda.

A jedan od NATO standarda koji se uspješno ovaplotio u regionu je primjer iz susjednog Skoplja.

Naime predsjednik Sobranja Talat Džaferi (bivši vođa terorističke Oslobodilačke nacionalne armije (ONA) koja se 2001. sukobila sa makedonskim bezbjednosnim organima) je odmah po izabranju u svom kabinetu unio dvije albanske zastave manjih dimenzija, od kojih se jedna nalazi na njegovom stolu, a druga pored slike makedonskog slikara Nikole Martinoskog.

I tako godinama već, bez ikakvih polemika i problema, Džaferi u svom kabinetu drži dvije zastave druge države (Albanije). Što je zrela i napredna NATO država (ne na riječima, već na djelima), na koju bi trebalo da se ugleda Crna Gora? Od komšija Makedonaca bi morali naučiti kako se djelima dokazuje pripadnost NATO izabranom klubu. Oni su bili spremni zarad evroatlantskog raja da promijene i naziv države, a perjanici NATO-ovske Crne Gore, DPS-ovci, se nikako ne mire sa činjenicom da je predsjednik crnogorske skupštine u svom kabinetu unio zastavu koja simboliše slavnu istoriju Crne Gore.

Ako je ratnom vođi albanskih pobunjenika koji je ratovao sa makedonskim bezbjednosnim snagama Džaferiju dozvoljeno da u kabinetu predsjednika Sobranja unese dvije zastave druge države u skladu sa evroatlantskim standardima, zašto bi Andriji Mandiću u kabinetu predsjednika Skupštine Crne Gore bilo zabranjeno da unese zastavu pod kojom je ova država u nekoliko navrata izvojevala slobodu.

Zašto se i u Crnoj Gori ne bi primjenjivao NATO model koegzistencije kakav se godinama uspješno primjenjuje u Sjevernoj Makedoniji? Jeste Crna Gora lider u regionu na evropskom putu, ali ne bilo zgoreg na trenutak skrajnuti gordost i primijeniti sjevernomakednoski izum u čijem je patentiranju Brisel dao prvu i poslednju riječ. Otkada su to briselskim patentima zatvorena vrata u Crnoj Gori?

I za kraj valja napomenuti da zbog albanskih zastava Džaferi ne da nije smijenjen sa mjesta predsjednika Skupštine, već će od 28. januara biti tehnički premijer Sjeverne Makedonije najmanje 100 dana.

Krajnje je vrijeme da Podgorica smanji zaostajanje za Skopljem, kada se radi o sprovođenju NATO vrijednosti koje podrazumijevaju inkluziju svih nacionalnih zajednica i njihovih simbola u društveno-politički razvoj države.

4 Comments
  1. mornar komentariše

    Zato što su DPSovci veci šovinisti i fašisti od albanskih teroristickih boraca za veliku albaniju !.
    Za crnogorske separatiste i šoviniste su i Kurti, Haradinaj, Taci, Izetbegovic, Tudjman male mace !.

  2. Rade Zec komentariše

    Tako je !
    Što bi kome smetala trobojna sultanka u kabinetu Mandića ?

    1. Čolo komentariše

      Rade zečino udbaška ili ko god da se krije iza toga niknejma, nastavi da radiš ono što su ti najbliže radile za vrijeme italijanskih oslobodilaca. Znači posveti se najljepšim stranama porodične tradicije i fafaj slino!

  3. Todor komentariše

    Ma ne smeta trobojka nikome sem komitama DPSa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.