Kecmanović: Postao mi je standard da ispuštam meč lopte, Pola znam od 11. godine

0

Srpski teniser Miomir Kecmanović upisao je i drugu pobjedu na Australijan openu.

Kecmanović je prošao u treće kolo prvog Grend slema u sezoni savladavši Lenarda Štrufa 6:4, 1:6, 7:6 (7:5), 1:6, 7:6 (11:9).

Definitivno mnogo uspona i padova. Na kraju sam bio stabilniji, više sam vjerovao i imao sam malo više sreće”, rekao je Kecmanović.

Miomir je propustio tri meč lopte. Na šta je prvo pomislio?

Odmah sam pomislio na prošlu nedelju, gdje sam imao meč lopte protiv Drejpera, na onakav način. I u Hong Kongu sam imao set lopte. Uspio sam da se vratim, nekako da ostanem miran, na 7-9 na kraju sam odigrao četiri najboljih poena posle toga, ne znam ni ja kako. Stvarno sam zadovoljan. To su već postale standardne stvari kada igram, haha, ali eto – vratilo se“, dodao je Kecmanović.

Kako se uzdigne psihički u teškim trenucima?

Definitivno se trudim da budem pozitivniji, da vjerujem u sebe do kraja, pa šta bude. Daću svaki put sve od sebe, posle ćemo da pričamo da li ga je s..lo ili nije, a da na terenu odradim kako treba. Na pripremama, od osam ujutru kada ustanem, sto posto sam u svemu, nema lutanja ni otaljavanja – dok radimo, radimo kako treba, fokusirano i intenzivno, a posle se zezamo. To je dogovor među nama – ako nije sto posto, radimo još“, nastavlja srpski teniser.

Naredni protivnik je Tomi Pol.

Znamo se otkad imamo 11-12 godina. Ovdje je počeo dobro da igra, prošle godine polufinale, ali trudiću se da nastavim isto ovako i ja. Znam otprilike kako igra i šta bi trebalo da radim. Radili smo i na tome da se više bavim sobom, a manje čovjekom preko puta. Ako rival ima odgovor na sve što ja uradim kako treba, onda svaka čast”, naveo je Kecmanović.

Pomenuo je posle prve pobjede da je sa sobom ponio Soni, pa je novinare zanimalo da li će još koji meč završiti.

Nadam se da ću uspjeti da obrnem još neku, zasad mi dobro ide. Treba mi četvrtfinale ili polufinale da pređem još jednu“, kaže Kecmanović.

O šetanju navijača između gemova.

To što ljudi ulaze i izlaze, meni to ne smeta mnogo, ne obraćam pažnju. Još na Next Gen turniru 2019. su bila ta pravila, meni je to u redu ako je u granicama normale, ako nije neko iživljavanje”, objašnjava Kecmanović.

Veliki broj srpskih navijača je gledalo meč.

Jako sam im zahvalan, svima koji su došli. Meni znači, možda je to i presudilo na kraju. Mnogo mi je drago što je tako, što im je stalo do mene, i nadam se da će biti tako i sledeći put”, zaključio je Kecmanović.

(b92)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.