Emotivan oproštaj od Milojevića: Vučić, Vujošević, Tanjević, Pešić, Haus, Obradović, Čović, Ražnatović odali poštu velikom košarkašu i čovjeku

0

Svijet tuguje zbog prerane smrti Dejana Milojevića, a od velikog košarkaša i čovjeka oprostio se i legendarni crnogorski trener Bogdan Boša Tanjević.

Koliko god je bio veliki igrač i veliki trener, bio je još više veliki čovjek„, napisao je Tanjević na društvenoj mreži X.

Milojević i Boša su zajedno sarađivali u Budućnosti kada su 2001. kao trener i igrač zajedno vodili „plave“ do duple krune u šampionatu SR Jugoslavije.

„Pošten i razuman, okrenut prema budućnosti svoje drage porodice… Tragedija i tuga u srcima svih koji su ga poznavali… Moj igrač 2001. u Budućnosti. Slava mu“, dodao je Tanjević.

Duško Vujošević je sarađivao sa Milojevićem u Partizanu dok je Deki bio igrač.

Otišao je najbolji čovjek koga sam trenirao, prerano i, iznenada. Nemam riječi kojima mogu da opišem nepripremljenost da prihvatim ovako strašnu vest i ogroman bol. Ovom prilikom, izražavam najdublje saučešće familiji Milojevića i navijačima Partizana“ izjavio je Duško Vujošević za Sport Klub.

Trofejni trener Partizana je istakao da je uvijek mogao da se osloni na Dekija.

Na njega si uvijek mogao maksimalno da se osloniš, na utakmici i treningu. Da budeš siguran da će ono što je važno da uradi na najbolji mogući način“, znao je neborojeno puta da podvuče Vujošević.

Crnogorski trener je pričao i za druge medije.

Kako da vam kažem, užasna vijest. Kada sam vidio, neko mi je poslao sliku. Mislim da imate njegov sin… Stavio na mrežu sa zen porukom: Bio si mi sve„, rekao je Vujošević za „Novu“, koga su potom slomile emocije.

Pukao mu je glas i samo je odmahnuo rukom kako bi pokazao da nije u stanju da progovori. Uslijedila je slika koju je objavio sin koji se oprostio od preminulog oca.

„Stižu poruke iz Budućnosti, tamo je imao reputaciju i kao igrač i trener. Prije svega kao igrač. Od Crvene zvezde„, naglasio je Vujošević i opet se slomio.

Vujošević je dan nakon tragične vesti je otkrio neke nepoznate detalje o Milojevićevoj smrti.

„Juče posle dijalize zvao me je Milenko Tepić i pitao me: ‘Jesi li čuo za Milojevića?’ Rekao mi je da je imao težak infarkt i da je pitanje da li će da preživjeti. Bio sam zaprepašćen. Posle se ispostavilo da do operacije nije sat i po mozak nije imao dotok kiseonika, da je to eksplodiralo. Vjerovatno će se pokazati da je veliki tromb začepio neki krvni sud„, rekao je Vujošević.

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, kazao je:

Ne znam šta da kažem, kada sam čuo ostao sam šokiran. Iskreno, nikada ne bih pomislio za njega da bi ovako nešto moglo da mu se dogodi. On je bio tako jak čovek, u svakom smislu, rekao je Pešić za Mozzart Sport.

Pešić i Milojeivć sarađivali su u nacionalnom timu Jugoslavije, a 2001. zajedno su su uzeli evropsko zlato, što je za nekadašnjeg igrača Partizana bila jedina u nacionalnom dresu.

Da, bio je kod mene u reprezentaciji 2001. godine, kada smo uzeli zlato u Istanbulu. Ono po čemu ću ga pamtiti je velika borba od koje nikada nije odustajao. Način na koji je igrao košarku govorio je najbolje o njemu. Njegova najveća vrlina bila je to da nije postojao izgubljeni duel ili lopta, bio je strašan borac. Zato mi je nevjerovatno, nemoguće da jedan takav borac ode. Svi smo u šoku„, rekao je Pešić.

Prvi čovjek Crvene zvezde, Nebojša Čović je napisao:

Strašna tragedije, Dejan je 1998. doašao u FMP. Uzeo sam ga iz Beovuka. Tada smo podmladili ekipu, imao je 21 godinu. Bio je tu dvije sezone. Afirmisao se u FMP-u, a mi smo u prva četiri kola dobili Zvezdu i Partizan. Dejan je imao problema sa koljenima. Bio je uporan, košarka mu je bila sve uz porodicu. U Americi je pravio izvanrednu karijeru. Dejan je bio izuzetno dobar čovek. Izgubili su pravog i divnog čovjeka. Bio je u planovima za selektora. Izjavljujem saučešće porodici. Njima je najteže. Svi smo izgubli velikog čovjeka. Nažalost, nije uspio da se izbori. Bio je to masivan infarkt. I ranije se na pregledima pričalo o proširenom srcu, ali je to normalno kod sportista. Naš narod kaže da je to sudbina, ali je ovo teško. Mnogo smo mi razgovarali, voleo je da čuje razmišljanja. Bio je razuman čovjek„, rekao je Čović.

Ljubimac Grobara kao i Milojević, Fredi Haus, bio je saigrač Dejanu u Partizanu.

Nisam siguran da ljudi znaju koliko mi je Dejan bio značajan. Pravi prijatelj koga sam uvijek mogao da pozovem. Prije samo nekoliko dana smo razgovarali telefonom, a baš juče sam ga pominjao u razgovoru sa prijateljima, kako na NBA utakmice idem samo zbog njega kada Golden Stejt dođe u Dalas. Utučen sam zbog njegovog preranog odlaska. Zvao sam ljude iz Golden Stejta pošto imam nekoliko prijatelja, jednostavno sam odbijao da poverujem da je istina da Dekija više nema“, rekao je Fredi Haus za Mocart sport.

Amerikanac i Milojević su bili prijatelji.

Htio sam sina da dovedem u Beograd, da sa Dejanom idemo na palačinke. To mi je bila omiljena hrana u Beogadu, želio sam da moj sin sve to iskusi, da dođe na utakmicu Partizana. Sada ćemo to morati bez Dekija. Plan mi je da narednog januara dođemo na utakmicu Evrolige. Zvaću ljude iz kluba za ulaznice“, rekao je Haus.

Trener Monaka, Saša Obradović je napisao:

Najdivnija osoba koju sam poznavao. Ujedno srce i drag prijatelj. Mnogo sam ga volio„, napisao je na Tviteru Saša Obradović. “Vezivali su nas i igrački dani. Jedan i veliki Dejan, za srpsku košarku najtužniji dan. Saučešće familiji„, napisao je Obradović na Tviteru.

 

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić poznat je kao dobar poznavalac sporta, prije svega košarke i kao čovjek koji puno ulaže u sport. Prvi čovjek Srbije se takođe oprostio od Milojevića.

Sa velikom tugom i nevjericom sam primio užasnu vijest o smrti našeg sjajnog košarkaša i trenera Dejana Milojevića. Dejan je mnogo dao srpskoj košarci i učestvovao u brojnim uspjesima naše reprezentacije i klubova. Zavidna je bila i njegova trenerska karijera, kako u Srbiji, tako i u SAD, tokom koje je na pravi put izveo veliki broj evropskih i svetskih košarkaških zvezda. Izjavljujem najdublje saučešće porodici i prijateljima Dejana Milojevića. Srbija je izgubila velikog sportistu i čoveka. Hvala mu za sve što je uradio za našu zemlju i što je bio jedan od najvećih džentlmena pod košarkaškim obručima i neka mu je večna slava“, navodi se u telegramu saučešća predsjednika Vučića.

 

Miško Ražnatović oprostio se od Dejana Milojevića, nekadašnjeg trenera Mege.

Današnji svijet je pun nepravdi, a ovo je sigurno jedna od najvećih! Učiniću sve da se nikada ne zaboravi sve što si uradio za mene, Megu i cjelokupnu svjetsku košarku! Počivaj u miru Deki!„, napisao je Ražnatović na svom Instagramu.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.